Oferte locuri de munca top

Drum nereceptionat, dar cu degradari ale stratului de asfalt

Lucrările de modernizare a drumului național Botoșani – Târgu Frumos au început în vara anului trecut, iar în zona Copălău a tronsonului aflat în construcție au apărut degradări în stratul de mixtură asfaltică.

Deși investiția nu a fost finalizată în totalitate, iar lucrarea nu a fost încă recepționată, stratul de asfalt a început să prezinte deficiențe în unele zone.

Mai exact, stratul de asfalt proaspăt ”pus în operă” prezintă degradări majore – fisuri transversale și longitudinale și cedări de terasament, afirmă reprezentanții Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu.

Circulația se desfășoară cu dificultate, din cauza acestor probleme, iar nervii participanților la trafic sunt întinși la maximum!

Ca urmare, Sindicatul solicită mai multă implicare și responsabilitate din partea tuturor factorilor implicați în ceea ce privește modernizarea DN 28B, drum național care leagă municipiul Botoșani de orașul Târgu Frumos.

Acest drum este de o importanță majoră pentru zona Moldovei, iar modernizarea trebuie realizată conform standardelor de calitate, cu respectarea normelor în domeniu.

Vor incepe lucrari de peste 60 mil euro pentru o varianta ocolitoare

”Nu se poate ca la o lucrare de asemenea anvergură, domnul Ovidiu Laicu, în calitate de reprezentant al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în zona Moldovei, să nu supervizeze activitatea firmei și calitatea lucrărilor la care nu s-au respectat etapele tehnice și de calitate a materialelor. Acest drum, după execuție, intră în exploatarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.”, afirmă reprezentanții sindicatului.

Totodată, ei semnalează faptul că nu a fost justificată schimbarea consultantului (inginer rezident Iordachi Cătălin), foarte bun specialist cu experiența vastă, după ce acesta a făcut un referat de neconformitate. În locul său a fost numit Tudorache Petru, șef SDN Galați, aflat la distanță mare de lucrare.

Conform proiectului, drumul care leagă Botoșani de Târgu Frumos (circa 72 de km), trebuie lărgit, fiind necesar reabilitarea de poduri și podețe.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus