Solplanet x AeroFix

Drum de mare viteza Baia Mare – Bistrita: finantarea proiectarii

Pentru drumul de mare viteza Baia Mare- Suceava, Lot 1 Baia Mare – Bistrita, elaborarea studiului de fezabilitate va fi finanțată din fonduri europene.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a depus săptămâna aceasta cererea de finanțare pentru acest proiect în vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului este de asigurare a unei legaturi rutiere, la cel mai inalt standard posibil, intre obiectivele de investitii care fac parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere de transport, respectiv „Drum Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granita Romano-Ungara – Drum Expres M49 Ungaria)” si „Drum expres Satu Mare – Baia Mare si legaturile la drumurile existente” in partea de nord vest si Drum Expres Pascani – Suceava sI Drum Expres Suceava – Siret in partea de nord est,  aflate pe reteaua TEN-T.

Obiectivul specific ale proiectului este  elaborarea studiului de fezabilitate.

Valoarea totală a proiectului este de 23.950.023 lei și va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel:

* 85% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala – 17.213.084,64 lei,

* 15% contributia proprie – 3.037.603,17 lei, diferenta reprezentand cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este de 20 luni.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus