Oferte locuri de munca top

Doua tronsoane DN vor fi largite la 4 benzi

Lucrările de lărgire de la două la patru benzi a două sectoare de drum din DN 19 și, respectiv, DN 79 ar urma să înceapă în toamna acestui an.

În acest sens a fost semnat un parteneriat între CNAIR și CJ Bihor.

Valoarea cumulată a celor două proiecte rutiere este de peste 78 milioane lei. În această perioadă au fost inițiate demersurile necesare pentru ca finanțarea să fie asigurată prin fonduri europene.

„La începutul lunii iunie ne propunem să dăm drumul la procedurile de licitație pentru selectarea unor constructori. Ne propunem ca din toamna acestui an să înceapă lucrările și în vara anului viitor aceste două lărgiri să fie operaționale”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectele tehnice ale celor două obiective de investiții sunt realizate și au obținut avizele din comisiile CNAIR, urmând să fie depuse spre avizare în comisia tehnică a Ministerului Transporturilor.

Cele două proiecte privesc lărgiri la patru benzi a unor sectoare de drum de pe DN 19, între km 5+985 și km 9+731, și pe DN 79, între km 108+730 și km 110+550.

Primul proiect prevede lărgirea la patru benzi pe un tronson de 3,7 km, cuprins între ieșirea din Episcopia Bihor și intrarea în comuna Biharia, de unde va începe traseul Centurii Biharia.

Proiect rutier de 30 mil euro dorit de constructori germani si romani

Valoarea totală estimată este de 48.351.236 lei, cu TVA.

Al doilea tronson are lungimea de 1,8 km și este între Aeroportul Oradea și girația care va fi amenajată la intersecția cu drumul spre Livada.

Valoarea totală estimată a investiției este de 30.092.057 lei, cu TVA.

De asemenea, sunt în lucru alte două proiecte mari de infrastructură în aceste zone: Centura Nojorid, aflată în execuție, și Centura Biharia, aflată în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus