Oferte locuri de munca top

Doua proiecte de centrale fotovoltaice, achizitionate de Enel

Două proiecte de centrale fotovoltaice situate în județele Giurgiu și Teleorman au fost achiziționate de către Enel Green Power România, parte din grupul Enel, de la Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a Mytilineos.

Cele două centrale au capacitate totală de aproximativ 90 MW.

Primul proiect va avea o putere instalată de 63 MW și va fi implementat în Călugareni, județul Giurgiu.

Lucrările de construire sunt programate să înceapă la sfârșitul anului 2021.

A doua centrală va fi construită în Moșteni, județul Teleorman.

Capacitatea acesteia va fi de 26 MW iar lucrările de construire sunt preconizate să înceapă în prima parte a anului 2022.

Pentru cele două centrale, operarea comercială este estimată să înceapă la sfârșitul anului 2022 și, respectiv, la începutul anului 2023.

Viitor parc fotovoltaic pe mai mult de 100 ha

„Achizițiile recente fac parte din strategia noastră de afaceri mai largă pentru țară, care începe acum etapa de decarbonizare,într-un ritm dinamic”, a declarat Aristotelis Chantavas, Head of Europe at Enel Green Power.

„România are o mare oportunitate de a valorifica potențialul său neexploatat în resursele regenerabile, mai ales acum, cu noile obiective europene pentru tranziția energetică. Enel Green Power România urmează un plan solid de investiții în țară care ne reafirmă angajamentul de a face planeta noastră una sustenabilă”, a declarat Florin Gheorghiu, directorul general al Enel Green Power România.

Producția de energie estimată pentru cele două centrale solare construite în parteneriat cu Divizia de Renewables & Storage Development (RSD) a Mytilineos este de aproximativ 130 GWh anual, evitând aproximativ 141.740 tone de emisii de CO2 pe an.

În plus, acestea vor crește semnificativ capacitatea fotovoltaică existentă a EGP România, situată acum la circa 36 MW.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus