Oferte locuri de munca top

Doua porturi primesc peste 263 mil lei pentru modernizare

Pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a două porturi au fost semnate contractele aferente. Aceste lucrări le vor îmbunătăți capacitatea operațională și trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Cele două contracte au o valoarea totală de 263,76 milioane de lei, după cum a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Portul Brăila

Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri.

Pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare.

Lucrările vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030).

Portul Galați

Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou.

Aceasta va permite creșterea cu aproximativ 48.000 tone (în primul an de exploatare) a volumului de mărfuri, reducerea timpilor de încărcare/ descărcare, creșterea siguranței în timpul operațiunilor portuare.

Lucrările vizează reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală.

O noua sursa de nisip si pietris, in provincie

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus