Oferte locuri de munca top

Doua pasaje ce fluidizeaza traficul spre munte, aprobate de Guvern

Proiectele de construire a două pasaje rutiere, pe o rută importantă aglomerată în județul Prahova, au fost aprobate astăzi de Guvern.

Valoarea celor două proiecte este estimată la peste 22 milioane de euro.

Cum în prezent traficul rutier în interiorul orașului Sinaia se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autovehicule ce tranzitează DN 1 prin interiorul orașului, dar și a trecerilor de pietoni și a traficului local aferent străzilor care converg în DN 1, această zonă va fi reamenajată.

Conform indicatorilor tehnico-economici, primul pasaj rutier va fi realizat la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), județul Prahova.

Din punct de vedere funcțional și al traficului, obiectivul se încadrează în clasa de importanța II şi va avea lungimea de 438 m.

Pasajul rutier va avea 5 deschideri, din care 3 deschideri sunt mixte din oțel-beton, continue și două deschideri simplu rezemate realizate din beton precomprimat, schema statica fiind de tip grindă continuă și grinzi simplu rezemate.

Valoarea totală a investiției este de circa 53,5 milioane lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de aproape 46,75 milioane lei.

Durata de execuție a obiectivului este de 26 de luni.

Concurenta mare pentru contracte rutiere de 45 mil euro

Cel de-al doilea pasaj va fi realizat la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord).

Punctul de conflict este generat de virajul la stânga al vehiculelor care doresc să intre în DN1 dinspre Bulevardul Ferdinand și care au prioritate faţă de vehiculele care circulă pe DN1. Această reglementare a priorităţilor în intersecţie fragmentează practic circulaţia rutieră pe DN1, afectând astfel fluenţa circulaţiei rutiere.

Pentru realizarea acestui obiectiv este necesară lărgirea și reamenajarea DN1 la nivelul terenului.

Constrângerile din amplasament au determinat atât poziția în plan a pasajului rutier superior cât și noua configurație a drumului, acestea fiind: zona de locuințe (imobile) din vecinătatea intersecției DN1-Bulevardul Ferdinand, respectiv Domeniul Regal, în partea de vest; albia râului Prahova, în partea de est.

Traseul pasajului rutier începe de pe DN 1, supratraversează intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand și se continuă pe DN 1.

Gabaritul de liberă trecere, de min 5 m la intersecția dintre DN1 cu Bulevardul Ferdinand, permite amenajarea sub pasaj a unui sens giratoriu precum și de locuri de parcare sub pasajul rutier.

Valoarea totală a investiției este de peste 56,57 milioane lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții este de 49,5 milioane lei.

Finanţarea investiţiei va fi realizată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi din alte surse legal constituite.

Durata de execuție a obiectivului este de 28 de luni.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus