Oferte locuri de munca top

Doua noi contracte pentru Autostrada Transilvania

A fost semnat un contract și, în două săptămâni, urmează să mai fie semnat încă unul, pentru execuția unor tronsoane din autostrada Transilvania.

Astăzi a fost semnat contractul pentru execuția Lotului 1 Târgu Mureș – Ungheni și a Drumului de legătură din Secțiunea 1C a Autostrăzii Transilvania.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a spus că a fost semnat contractul pentru 9,2 km, din care 4,5 km pentru autostradă și 4,7 km pentru dumul de legătură.

Contractul de 192 milioane de lei , câștigat de Strabag, are finanțare asigurată din fonduri europene nerambursabile, a subliniat Lucian Bode.

Acest contract a fost semnat prima dată în anul 2004 cu firma americană Bechtel, după care în 2013 a fost reziliat. În anul 2016 a fost inclus în Master Planul General de Transport și tot în 2016 a fost relicitat pe FIDIC roșu execuție. Acesta din urmă este contractul care a fost semnat azi.

Totodată, ministrul a anunțat că în două săptămâni urmează să fie semnat contractul de proiectare și execuție pentru încă 30 de km din autostrada Transilvania, și anume  tronsonul Biharia – Chiribiș.

Autostrada A3 -Sectiunea 3C, Subsectiunea 3C2 Chiribis- Biharia are valoarea estimată a contractului de peste 454,4 milioane lei, fara TVA.

Ministrul Bode a mai spus că, în următoarele săptămâni, Guvernul va veni cu un plan de dezvoltare a infrastructurii de transport în România pentru următorii 10 ani, un plan concret cu obiective de investiții, surse de finanțare și perioade de execuție.

 

 

 

Citiți și:

Blocuri cu 230 de apartamente, in autorizare

Spatii de depozitare, extinse cu 5 mii mp

Centru comercial in pregatire langa Capitala, pe mai mult de 1 ha

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus