Oferte locuri de munca top

Doua dosare in instanta pentru One United Properties

Pe rolul Tribunalului București sunt două dosare, recent deschise, privind One United Properties, unul dintre cei mari mari dezvoltatori imobiliari din țara noastră.

Unul dintre dosare vizează activitatea filialei One Modrogan SRL. Aceasta a primit o citație și cererea de chemare în judecată, conform căreia reclamanta Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural a solicitat suspendarea PUZ și autorizației de construire aferente proiectului din Aleea Modrogan nr. 1A până la soluționarea fondului cauzei.

Potrivit reprezentanților One Properties: ”Argumentele reclamantei în ce privește anularea PUZ-ului țin în principal de pretinsa încălcare a prevederilor privind protejarea spațiilor verzi și monumentelor istorice. Filiala Societății are în vedere combaterea acestor argumente, ținând cont de faptul că terenul situat pe Aleea Modrogan Nr. 1A  nu este înregistrat drept spațiu verde (nu există niciun act care să-l identifice ca atare) și nu face parte din niciun monument istoric (monumentul istoric „Casa Filipescu” fiind situat pe lotul învecinat, pe Aleea Modrogan nr. 1)”.

Primul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 9 decembrie 2021.

Un investitor nemulțumit

Un al doilea dosar are drept obiect acțiunea în anulare a hotărârilor unei adunări generale extraordinare a acționarilor din septembrie anul acesta prin care 22,74% din acțiunile societății au fost convertite în acțiuni de Clasa B (cu drept de vot multiplu), pentru a fi deținute în proporții egale de Vinci VER Holding SRL și OA Liviu Holding Invest SRL. Aceste firme sunt deținute integral de cei doi acționari fondatori, Victor Căpitanu și, respectiv, Andrei-Liviu Diaconescu.

Acțiunile din Clasa B au valoarea nominală de 0,2 lei/acțiune și conferă 5 drepturi de vot per acțiune.

În data de 4 noiembrie, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au informat Consiliul de Administrație al Companiei că au decis să renunțe la dreptul de a li se atribui acțiunile clasa B.

Acțiunea în instanță a fost formulată de acționarul Marian Cristian Mocanu.

Tot acesta a contestat și hotărârea prin care s-a aprobat numirea unui invitat permanent la ședințele Consiliului de Administrație, în persoana dlui Daniel Dines sau a unui reprezentant adecvat al dlui Daniel Dines, acceptat de membrii executivi ai Consiliului de Administrație.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus