Oferte locuri de munca top

Doua contracte rutiere importante pentru vestul tarii

Două contracte rutiere importante pentru zona de vest a țării au fost anunțate de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Primul vizează Centura Aleșd pentru care a fost desemnat constructorul.

Al doilea contract este cel semnat pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ 795 Salonta – Tinca.

Astfel, din cele șapte oferte depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Varianta de Ocolire Aleșd, a fost aleasă oferta câștigătoare de 74,8 milioane lei, fără TVA.

Constructorul desemnat este asocierea formată din firmele Drum Asfalt și Trameco.

Spre finalul lunii martie ar trebui să semnăm contractul de proiectare și execuție. Graficul de lucrări este următorul: conform contractului, în cel mult trei luni ar trebui să avem proiectul tehnic. Asta ar însemna că în luna iunie am putea să începem aceste lucrări, prevăzute să dureze un an. Anul viitor, în vară, ar trebui să circulăm pe această centură care va descongestiona tranzitarea orașului Aleșd pe relația Oradea – Cluj Napoca. Complementar acestei licitații, este în fază avansată adoptarea Hotărârii de Guvern privind exproprierea terenurilor afectate de acest proiect și înțeleg că în cursul acestei luni, ea va fi adoptată”, a explicat Ilie Bolojan.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport.

Oferta castigatoare, reevaluata, pentru lucrari de constructii de 1,6 mil euro

DJ 795 Salonta – Tinca: valoare indexată cu 19%

Această licitație s-a derulat, din păcate, pe o perioadă neobișnuit de lungă, deci nu este un succes. Ofertele s-au depus în 2019, dar a fost o cascadă de contestații și procese. Cert este că după o perioadă lungă am reușit să semnăm acest contract. Vom da ordinul de începere a lucrărilor până la finalul acestei luni. Durata de proiectare este prevăzută la șase luni. Dacă totul este în bună regulă, în toamnă ar urma să începem efectiv lucrările. Conform contractului, lucrările vor fi realizate în 3 ani, dar în baza discuției cu firma constructoare, am convenit să fie gata în 2 ani”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Lungimea drumului județean care urmează să intre în reparații este de 23,3 km, firma care va realiza lucrările fiind Diferit SRL Cluj-Napoca.

Valoarea contractului, din 2019, a fost de 71.934.985 lei, fără TVA. După indexarea la noile prețuri din piață, valoarea va crește la aproximativ 86 de milioane de lei.

Proiectul tehnic și execuția vor fi finanțate din bugetul propriu al Consiliului Județean Bihor, dar se caută oportunități pentru finanțarea acestora cu fonduri externe.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus