Oferte locuri de munca top

Doua cereri de insolventa pentru un constructor roman

O societate de construcții din țară este implicată în două litigii, după ce doi creditori au solicitat deschiderea procedurii de insolvență împotriva sa.

Societatea în cauză este Construcții Napoca SA, care se ocupă de diverse lucrări, de la hale industriale, spații de producție, până la locuințe și lucrări de drumuri.

În primul ligitiu, creditorii sunt societățile Montaj  Admirtim, Construcții SA și UAT Florești. Referitor la acest litigiu Societatea de Constructii Napoca SA a contestat atât  starea de insolvență, cât și creanțele creditorilor, acestea nefiind certe, lichide și exigibile. La termenul anterior instanța a dispus în sarcina creditorilor plata unei cauțiuni, conform unui raport emis de societatea Napoca SA.

Instanța care se ocupă de dosar este Tribunalul Specializat Cluj.

Cel de-al doilea litigiu a fost deschis de Romcim SA Bucureşti, unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate şi betoane pentru sectorul de construcţii din România. Dosarul urmează să fie judecat la Tribunalul Comercial Cluj. Încă nu a fost stabilită data de judecare.

Amintim faptul că Romcim SA a avut o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de lei și 717 angajați, conform rezultatelor înregistrate în anul 2020.

Acționarul principal al societații Napoca SA este IT Transilvania Invest SA, care deține 67,3% din societate.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus