Oferte locuri de munca top

DNA a dispus urmarirea penala a fostului ministru Dan Sova

DSC05627Fostul ministru al transporturilor Dan Coman Sova este achetat de Directia Nationala Anticoruptie pentru ca ar fi atras foloase necuvenite pentru SCA „Sova si Asociatii”, in valoare de 3,45 milioane lei. Procurorii DNA au anuntat in aceasta saptamana demararea procedurilor de urmarire penala a fostului ministru.

Cercetarile directiei vizeaza contractele de asistenta juridica incheiate in anii 2007-2008 intre SCA „Sova si Asociatii” si complexele energetice Turceni si Rovinari.

Dan Sova este acuzat ca ar fi insistat de langa Cristea Dumitru, pe atunci director general al Complexului Energetic Turceni, si Laurentiu Ciurel, fost director general Complexul Energetic Rovinari, sa incheie trei contracte de asistenta juridica in contextul a trei litigii distincte.

Este vorba despre litigiului dintre CET si ICM – SC pentru Inchiderea – Conservarea Minelor SA din perioada ianuarie – 13 februarie 2008, litigiului dintre CET si Electrica (2 octombrie – 1 noiembrie 2007) si litigiul dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) si ICM – SC pentru Inchiderea – Conservarea Minelor SA (ianuarie – 14 februarie 2008).

Sus