Oferte locuri de munca top

DN71 Targoviste – Sinaia: contract semnat pentru modernizare

Începe derularea contractului de proiectare și modernizare a celor circa 59 km ai sectorului Târgoviște – Sinaia care face parte din drumul național DN71.

Contractul a fost semnat astăzi de către oficialii de la CNAIR cu ofertantul desemnat câștigător al procedurii de achiziție publică.

Valoarea acestui contract se ridică la 1,158 miliarde lei fără TVA, finanțarea fiind prin Programul Transport.

Antreprenor este asocierea de constructori turci Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi – Esta Construction Group SRL – Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi.

În ianuarie aceeași asociere a obținut și contractul proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a sectorului Bâldana – Târgoviște, cu prețul de peste 869,18 milioane lei, fără TVA.

Ca urmare, constructorii turci vor primi peste 400 milioane de euro (mai mult de 2 miliarde de lei) pentru modernizarea Bâldana – Târgoviște – Sinaia.

O singura oferta pentru un contract rutier de peste 17 mil euro

Contractul pentru Târgoviște – Sinaia prevede că proiectarea va fi realizată în termen de un an, iar execuția lucrărilor în trei ani.

Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura accesul facil dinspre Târgoviște către Peștera Padina și către alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi.

„Cei aproximativ 59 de km dintre Târgoviște și Sinaia vor reprezenta și o alternativă viabilă pentru traficul de pe DN1 și DN1A”, a declarat Cristian Pistol, directorul general, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

Contractul pentru Bâldana – Târgoviște prevede lărgirea la patru benzi de circulație, cu o lungime de 44,13 km. De asemenea, include și construirea sau modernizarea a patru poduri și a unui pasaj. Durata acestui contract este de trei ani, dintre care primul este pentru proiectare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

 

Sus