Solplanet x AeroFix

DN71 Baldana – Targoviste: cand vor incepe lucrarile de largire la 4 benzi

După ce a fost semnat contractul pentru lărgirea la 4 benzi a DN71 Bâldana – Târgoviște, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, iată că oficialii anunță că au avut loc primele discuții cu reprezentanții firmelor câștigătoare.

A fost efectuată, de asemenea, și prima vizită în teren pe traseul dintre Bâldana și Târgoviște.

Contractul de proiectare și execuție a fost câștigat de constructorii turci – Asocierea Esta İnşaat Sanayi Lojistik Ve Diş Ticaret Anonim Şirketi – Gün Al Madencilik İnşaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi – Esta Construction Group SRL.

Proiectarea va dura un an, ceea ce înseamnă că lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor. Pentru execuția lucrărilor sunt prevăzute 22 de luni.

Sectorul de drum are o lungime de 44,13 km. Urmează să fie construite și/sau modernizate 4 poduri și un pasaj.

O singura oferta pentru lucrari ingineresti de circa 18 mil euro

Contractul are o valoare de peste 869,18 milioane lei fără TVA.

Pentru acest contract, constructorii turci au concurat cu asocierea de firme românești Danlin XXL (lider) – Mavgo Holding.

Constructorii turci s-au întâlnit cu Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, și vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Un comentariu;

  1. Toma Ion said:

    Toate bune și la locul lor. Numai că am și eu, două mici nelămuriri: 1) de ce s-a acceptat participarea la licitație a vre-unei firme de constricții turcești, în condiția în care mai toate acelea au patronii deja arestați de către autoritățile Turcești pentru că au executat lucrări de proastă calitate chiar în țara lor de origine? 2) acea nouă autostradă va fi cea actuală, la care se vor adăuga câte o bandă pe fiecare sens, sau va fi o alta construită, care să ocolească localitățile de pe traseu? Ar fi util să vedem care va fi traseul, termenele și clauzele penale ale contractelor de proiectare și de execuție ale acestui proiect.

Sus