Oferte locuri de munca top

DN6 Alexandria – Craiova: Lucrarile de modernizare continua in ritm bun

Mobilizarea pentru executarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului național DN6 este bună. Antreprenorul turc promite să finalizeze lucrările la partea carosabilă până la sfârșitul acestui an, pentru a se putea circula fără restricții.

Reabilitarea DN6 pe acest lot se desfășoară pe o lungime de 48 km, de la limita dintre județele Teleorman și Olt, până la limita dintre județele Olt și Dolj.

DN6, pe sectorul Alexandria – Craiova, este cel mai important drum național din această zonă a țării și face parte din rețeaua drumurilor cu trafic internațional, fiind catalogat ca drum european (E70).

Pe șantier sunt mobilizați 297 muncitori și 193 utilaje.

„Am convocat pe șantierul DN6 o ședință cu reprezentanții antreprenorului, reprezentanții firmei care asigură dirigenția de șantier și cu domnul Calin Cosmin, directorul DRDP Craiova, în care am discutat care sunt modalitățile optime de a sprijini și presa constructorul în desfășurarea lucrărilor de modernizare de pe toate zonele șantierului, pe tronsonul de drum cuprins între Alexandria și Craiova (Lot 2)”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 35%.

La podul peste Olt se execută lucrări de betonare a șapei, sablare și vopsire a tablierului metalic aferent uneia dintre deschideri. Se execută lucrări de amenajare a drumurilor laterale, prin săpături, montare tuburi, betonare podețe și asfaltare;

De aseenea, se execută lucrări de montare a rigolei carosabile; lucrări de săpături și de structură rutieră pe casete începând de la km 132 până la km 155; lucrări la toate podețele aferente acestui tronson de drum.

Lucrari de constructii, de circa 11 mil euro, disputate de mari firme

Antreprenorului obiectivului de investiții este Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi.

Valoarea contractului este de 317,44 milioane de lei fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus