Oferte locuri de munca top

DN56 din Dolj: intarzierile au dus la nefinalizarea contractului

Au fost înregistrate întârzieri în derularea contractului de proiectare a lucrărilor pe DN56, după ce contractantul nu a predat documentele solicitate de autoritatea contractantă, situație ce a dus la nefinalizarea contractului.

Este vorba de contractul de prestări servicii de proiectare constând în elaborare Studiu de Fezabilitate, Pth de execuție inclusiv PAC, Detalii de execuție, asigurarea AT pe parcursul execuției de lucrări și în perioada de garanție a lucrărilor executate pentru obiectivul de investiție “Realizarea unei benzi de stocaj pentru sporirea capacității de trafic pe DN56 între intersecția cu DN56A și Calafat (km 71+087-km 81+000)”.

CNAIR a emis un certificat negativ pentru societatea Total Road SRL București, căreia i-a fost dat ordinul de începere în ianuarie anul acesta și avea la dispoziție două luni pentru prestarea serviciilor.

Reprezentanții CNAIR susțin că prestatorul nu a predat completările solicitate la documentația tehnică depusă (faza SF) pentru acest contract, iar aceasta nu a putut fi supusă avizării în CTE DRDP Craiova / CTE CNAIR SA / CTE MTI.

Sumele alocate pentru acest obiectiv nu au fost consumate, iar întârzierile înregistrate au condus la nefinalizarea contractului.

Traseul preconizat al drumului de legătură este în zona administrativă a localităților din județul Dolj: Basarabi și Golenți, localități aparținătoare de municipiul Calafat.

Incep lucrari rutiere de 3 mil euro

Contractul are o valoare de 1.022.796 lei fără TVA.

Proiectul de investiții este necesar pentru sporirea capacității de trafic, eliminarea efectelor nedorite în exploatare, pentru a îmbunătăți condițiile de transport, a mari viteza de circulație și a asigura un confort sporit al traficului rutier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus