Oferte locuri de munca top

DN Targu Frumos – Botosani: Lucrari de asfaltare, degradate pe 10 km

La numai câteva luni de la turnarea primului strat de asfalt, soșeaua a cedat în mai multe locuri pe o distanță de 10 kilometri.

Intervențiile se realizează pe DN 28B Târgu Frumos – Botoșani, km 0+000 – km 76+758.

Situația a fost semnalată de deputatul Radu Grădinaru.

Pentru acest proiect, contractul de proiectare și execuție a fost semnat de către CNAIR SA cu Asocierea Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fosta Aqua Parc SR.) – Mavgo Holding SRL – Vahostav SK a.s. – Trameco SA în data de 22 mai 2020.

Ordinul de începere pentru proiectare a fost emis în 15 iulie 2020, iar cel pentru execuția lucrărilor în 2 august 2021.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 27 august 2023.

Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns numai la 60%.

Lucrările ce se execută în cadrul acestui contract sunt verificate de echipa de supervizare, a transmis CNAIR.

În cazul în care vor fi identificate erori sau lucrările nu corespund cerințelor de calitate, respectivele lucrări vor fi refăcute de antreprenor, fără alte costuri suplimentare, cu încadrarea în termenul contractual.

În cazul degradărilor apărute la stratul de asfalt, au fost făcute teste și investigații ale cauzelor apariției degradărilor, în urma cărora a fost întocmit un proiect de remediere, avizat de un verificator de proiect atestat, iar lucrările vor fi executate, în cel mai scurt timp, de către antreprenor, după aprobarea supervizorului.

O singura oferta pentru lucrari ingineresti de 18 mil euro

În prezent este în analiză situația traficului pe acest drum, pentru a stabili dacă aceasta a avut o influență asupra lucrărilor executate de catre antreprenor.

În cadrul Proiectului Tehnic, întocmit pentru lucrările de modernizare a DN 28B, sistemul rutier a fost dimensionat cu toate straturile componente.

Antreprenorul nu a executat toate straturile necesare, lăsând sub trafic lucrările pentru o lungă perioadă de timp și este răspunzător de toate lucrările de remediere necesare, atrag atenția reprezentanții CNAIR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus