Oferte locuri de munca top

DN 6 Alexandria – Craiova: Turcii promit ca vor finaliza lucrarile in termenul asumat

Pe șantierul DN6 Alexandria – Craiova se realizează lucrări de reabilitare pe aproximativ 50 km, de la limita dintre județele Teleorman și Olt, până la limita dintre județele Olt și Dolj.

Mobilizarea constructorului turc este bună, după cum au constatat oficialii Ministerului Transporturilor și ai CNAIR cu o ocazia unui control inopinat. Aceștia au venit, din nou, în vizită pe șantierul DN6, pentru a verifica dacă antreprenorul respectă angajamentul de a finaliza lucrările la partea carosabilă până la sfârșitul acestui an, pentru a se putea circula fără restricții.

Constructorul turc (Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi) așterne acum asfalt între km 135+450 și km 136+200 (zona localității Mihăiești, județul Olt) și lucrează la poduri și podețe.

Stadiul fizic este de 30% iar antreprenorul trebuie să finalizeze lucrările în termenul asumat (noiembrie 2023).

În șantier sunt mobilizați peste 350 de muncitori și peste 200 de utilaje.

”Mobilizarea antreprenorului este bună și, dacă se păstrează ritmul actual, permite darea în trafic a acestui obiectiv de investiție până la sfârșitul acestui an”, a menționat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Iar Cristian Pistol, directorul general CNAIR, a spus: ”I-am cerut constructorului să îmi comunice în mod direct orice problemă, pentru a putea interveni rapid astfel încât să nu apară întârzieri nejustificate”.

Antreprenorul promite să finalizeze lucrările la partea carosabilă până la sfârșitul acestui an.

DN6, pe sectorul Alexandria – Craiova, este cel mai important drum național din această zonă a țării și face parte din rețeaua drumurilor cu trafic internațional, fiind catalogat ca drum european (E70).

Constructorul turc Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS este și lider al asocierii desemnată să finalizeze execuția lucrărilor pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Pitești (între Craiova și Robănești). Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA. Aici stadiul fizic a rămas la 57,06% după rezilierea fostului contract.

 

Sus