Oferte locuri de munca top

DJ593 din Timis a primit fonduri europene

Contractul de finanțare pentru modernizarea drumului județean 593 a fost semnat ieri de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Consiliul Județean Timiș. Drumul are o lungime totală de 35,90 km, dintre care vor fi modernizați 20 km.

Proiectul „Modernizare DJ 593 (L=35,90 km din care necesar modernizare L=20 km)” are o valoare totală de aproximativ 6,9 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 6,7 milioane euro iar contribuția beneficiarului este de aproximativ 0,2 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,5990 lei/euro).

Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 593, de la Peciu Nou la Foeni,și îmbunătățirea conectivității directe cu rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T) – DN59/E70 Timișoara – Moravița, în apropierea localității Șag. Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 36 de luni.

Cei 20,5 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi în mod direct peste 10.500 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează realizarea marcajului longitudinal pe o distanță de 43,5 km, montarea a 32 de indicatoare de circulație, a 21 de borne kilometrice, a 185 de borne hectometrice și montarea de parapet direcționale de tip semigreu.

Semnatarii contractului au fost domnii Călin DOBRA – președintele Consiliului Județean Timiș, beneficiarul finanțării acordate pentru acest proiect – și Sorin MAXIM – directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), Organismul Intermediar pentru Programu lOperațional Regional la nivelul Regiunii Vest.

Până în prezent, în cadrul priorității de investiții 6.1, în Regiunea Vest au fost contractate 5 proiecte având o valoare a finanțării nerambursabile de 81,37 milioane euro, iar 2 proiecte având o valoare a finanțării nerambursabile de 18,76 milioane euro se află în etapa de contractare.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

 

Sus