Oferte locuri de munca top

DJ106 Agnita – Sighisoara a primit finantare europeana de peste 100 mil lei

A fost semnat contractul de finanțare pentru drumul DJ106, care pornește din Sibiu, trece prin Agnita, unind județele Sibiu și Mureș, capătul acestei rute fiind municipiul Sighișoara. Investiția este programată a se finaliza până în 31 octombrie 2021.

Valoarea totală eligibilă a acestui proiect este de peste 118,625 milioane lei, din care circa 100,275 milioane lei o reprezintă contribuția europeană, din FEDR, la care se adaugă aproximativ 15,33 milioane lei de la Bugetul de stat, diferența fiind reprezentată de contribuția beneficiarului.

Porțiunea de DJ106 dintre Sibiu și Agnita a fost modernizată în urmă cu cinci ani, tot din fonduri europene alocate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Actualul tronson de reabilitat are o lungime de 37,3 km, iar pe traseul său, din cele cinci poduri existente, doar unul singur va fi menținut și reabilitat, celelalte urmând a fi înlocuite cu altele noi. Pe marginea acestui drum este prevăzută și plantarea a 1.500 de arbori.

Contractul de finanțare pentru proiectul ”Reabilitare DJ106 Agnita-Sighișoara”, a cărui valoare totală este de peste 118,6 milioane lei, a fost semnat de către Președintele CJ Sibiu, doamna Daniela Câmpean și de către domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, în prezența Președintelui CJ Mureș, domnul Péter Ferenc, precum și a primarilor din localitățile de pe traseul de peste 37 km al acestui drum.

În vederea îmbunătățirii mobilității rutiere interregionale, UAT Județul Sibiu, în parteneriat cu UAT Județul Mureș, au propus pe Lista proiectelor prioritare cu finanțare prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, respectiv Prioritatea de investiţii 6.1 – ”Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare și terţiare la infrastructura TEN-T”, modernizarea drumului județean care unește cele două județe. Această rută străbate zona podișului transilvan din centrul României, legând zona Văii Hârtibaciului cu DN 1, DN 14 și Podișul Târnavelor.

 

Citiți și:

Doua noi proiecte rezidentiale, dezvoltate de o firma de constructii

Viitor complex comercial, pe un teren de peste 13 mii mp, in provincie

Ce proiecte de modernizare a drumurilor are un judet

Primaria unui municipiu va demara lucrari de reabilitare a blocurilor de 46 mil lei

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus