Oferte locuri de munca top

DJ Campina – Sacele: contract de 405 mil lei semnat pentru reabilitare si modernizare

O alternativă pentru circulația pe Valea Prahovei o va asigura drumul județean Câmpina – Săcele ce urmează să fie reabilitat și modernizat.

Acestea reprezintă un traseu strategic care asigură legătura între partea de sud a țării (judeţul Prahova) și partea centrală (judeţul Brașov), traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluț la o altitudine de 1285 m.

Drumul pornește din localitatea Câmpina și trece prin Plaiul Câmpei – Lunca Mare – Seciuri – Teșila – Trăisteni, ajunge la limita administrativă a judeţului Brașov și se leagă cu DN 1A la Șanțuri.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 102 I Câmpina – Săcele a fost semnat de conducerea CNI SA şi cea a firmei Construcţii Erbaşu SA, desemnată câştigătoare în urma desfăşurării procedurilor de achiziţie.

Valoarea contractului este de 405,4 milioane de lei.

Drumul, ce urmează să fie reabilitat în următoarele 42 de luni, se desfășoară între km 37+620 și km 63+256,08, pe o lungime totală de 25,63 km.

Centura ocolitoare de 27 mil euro: contract dorit de mai multi mari constructori

Traseul său se împarte în două segmente:

* Tronsonul 1, aflat pe raza județului Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limită Jud. Braşov), în lungime de 13,20 km;

* Tronsonul 2, aflat pe raza județului Brașov, între km 50+820,38 (limită jud. Prahova) și km 63+256,08, în lungime totală de 12,43 km.

Traseul drumului județean DJ 102 I propus pentru reabilitare și modernizare se suprapune în mare parte peste platforma rutieră existentă.

Pentru anumite porţiuni este nevoie de exproprieri de terenuri și scoateri din circuitul silvic, demersuri care sunt în sarcina autorităţilor locale beneficiare, respectiv județul Prahova și județul Brașov.

Finanțarea cheltuielilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de CNI SA.

Judeţele Prahova şi Brașov vor finanța din venituri proprii cheltuieli totale în sumă de 11,20 milioane de lei, respectiv de 14,77 milioane de lei, constituite din lucrări neeligibile prin program.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus