Oferte locuri de munca top

Divizia metalurgică a Metinvest, în scădere în 2015

skifshipping08Divizia metalurgică a grupului Metinvest a înregistrat o scădere semnificativă a producţiei în primele trei luni ale anului ca urmare a conflictului din Ucraina.

Astfel compania a raportat o scădere cu 4% a volumului de oţel brut livrat în ianuarie-martie 2015.

Volumul producţiei de oţel brut a scăzut cu 41 de mii de tone în unitatea de producţie din Azovstal şi cu 42 de mii de tone în unitatea din Yenakiieve Steel dar a înregistrat o creştere de 5% la Ilyich Steel.

Scăderea producţiei în Avostal vine ca urmare a insuficientului transport de materii prime în contextul conflictului din estul Ucrainei. Bilanţul producţiei arată o scădere cu 39% în primele trei luni ale anului.

Volumul produselor finite a scăzut cu 739 de mii de tone în primele trei luni din 2015 faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, cifră aflată în continuă scădere din a doua jumătate a lui 2014.

Producţia de piese plate a scăzut cu 352 de mii de tone,  volumul produsele lungi a scăzut cu 340 de mii de tone ca urmare închiderii diviziei de oţel brut Yenakiieve Steel în prima parte a lui 2015.  Producţia de şine de cale ferată a scăzut de asemenea cu 50 de mii de tone ca urmare a scăderii cererii.

Sus