Oferte locuri de munca top

Directorul Grossman Engineering, reţinut în cazul Comarnic

ciocan_justitieIlie Florin Drăgan, directorul Grossman Engineering Group, a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic.

Împreună cu Iulian Cristian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, şi alţi doi oameni de afaceri, Drăgan ar fi constituit un grup infracţional, în perioada 2011-2015, în scopul adjudecării frauduloase a contractulul de extindere a reţelei de canalizare din Comarnic.

Contractul a fost atribuit de Hidro Prahova, societate cu capital integral de stat, asocierii Grossman Enginnering Group – Euro Construct Trading 98 la data de 13 ianuarie 2012.

Potrivit datelor Direcţiei Naţionale Anticorupţie membrii grupului infracţional şi-ar fi însuşit în interes propriu suma de 7,8 milioane lei din acest contract. Banii au fost ridicaţi în numerar din conturi ale unor persoane juridice şi fizice, reprezentând 54% din totalul sumelor ca au fost identificate ca fiind achitate de Grossman Engineering, către partenerii la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări.

Totodată inculpaţii s-au sustras de la plata către stat a sumei de 2,51 milioane lei, din care 1,5 milioane lei reprezintă TVA şi 1 milion lei reprezintă impozit pe profit.

DNA a dispus totodată punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea de măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile şi în ceea ce îl priveşte pe Liviu Munteanu, administrator Grossman Enginnering Group. Şi acesta este acuzat de schimbarea destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul Uniunii Europene şi evaziune fiscală.

Sus