Oferte locuri de munca top

Directorul DRDP Iasi este Inginer Rezident Senior pentru toate cele trei loturi ale autostrazii Focsani – Bacau

Directorul general DRDP Iași va coordona echipele de supervizare pe toată perioada de construire a autostrăzii Focșani – Bacău, potrivit propriei sale decizii, se arată într-o adresă primită de redacția noastră.

Această decizie de a-și aloca atribuțiile de inginer rezident senior ar avea scopul de a încasa sporul acordat pentru implicarea în proiectele derulate cu fonduri europene, ”spor ce poate ajunge până la 75% din salariul de director”.

Atribuțiile de inginer rezident senior implică activități complexe de coordonare a echipei, pentru care este necesară prezența continuă în cadrul șantierelor unde se derulează lucrările. Având în vedere că directorul DRDP Iași este șef peste întreaga Regională, subalternii se întreabă cum va reuși să fie, în același timp, și la birou și pe cele trei șantiere de la Focșani și Bacău.

Ce zice CNAIR

Directorii Regionali pot avea calitatea de Inginer Rezident Senior în cadrul echipelor de asigurare a serviciilor de consultanță, conform prevederilor art. 95 alin. (7) din Contractul Colectiv de Muncă CNAIR din 31 mai 2022.

Procentul de majorare a salariului acordat pentru calitatea de Inginer Rezident Senior nu poate varia, acesta fiind stabilit în Anexa 20 din Contractul Colectiv de Muncă pentru fiecare poziție din echipa de asigurare a serviciilor de consultanță. Pentru calitatea invocată procentul de majorare este de 30% din salariul de baza negociat conform grilei de salarizare – anexa 2 din CCM.

Sporurile acordate în temeiul art 95 din CCM CNAIR nu se pot cumula, salariații beneficiind de un singur spor chiar dacă sunt nominalizați în mai multe echipe de asigurare a serviciilor de consultanță.

Constructori italieni incep lucrarile la un proiect rutier de circa 49 mil euro

”În continuarea celor expuse mai sus, menționăm că un Director Regional nominalizat într-o echipa de asigurare a serviciilor de consultanță sau în mai multe, nu poate beneficia de o majorare a salariului de baza mai mare de 30%”, ne-au transmis reprezentanții CNAIR.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Un comentariu;

  1. Anonim said:

    Este imposibil sa te achiți de resposabilitățile unei astfel de funcții , in situația in care ești director DRDP.
    Cu siguranța sa pus acolo pentru ca vrea sa fie ‘’ jupan’’.

Sus