Oferte locuri de munca top

Director de la Drumuri si Poduri, trimis in judecata in stare de arest preventiv

Pentru infracțiuni de luare și dare de mită, abuz în serviciu și instigare la abuz de serviciu, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a două persoane.

Este vorba despre Daniel Buzamăt, director al Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SLDP) Reiser SA Bârlad și CG, la data faptelor administrator al Gipetrovas Best Holding SRL.

În același dosar a mai fost trimisă în judecată și Gipetrovas Best Holding SRL, pentru comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că în perioada 1 martie 2022 – 20 mai 2022, Buzamăt Daniel, în mod indirect cât și direct, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar (martor în cauză), de la omul de afaceri, suma totală de 100.000 lei (două tranșe a câte 50.000 lei), în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Cele două sume de bani (a câte 50.000 lei fiecare), la sugestia inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost depuse una într-un frigider aflat din biroul său, iar cealaltă în autoturismul personal.

Concret, inculpatul ar fi primit suma de 100.000 lei, în contextul încheierii între SLDP Reiser SA Bârlad și Gipetrovas Best Holding SRL, administrată de către celălalt inculpat, a două contracte de prestări servicii, ce vizau asfaltarea unei suprafețe de 1.600 mp de teren, ce aparținea acestuia din urmă.

În realitate, cu „permisiunea” inculpatului Buzamăt Daniel, ar fi fost asfaltată o suprafață de teren de 4.725 mp fiind folosită în plus o cantitate de 236 tone asfalt, față de cea menționată în documentele contabile ale celor două societăți.

Ca urmare a acestor demersuri, SLDP Reiser SA Bârlad ar fi fost prejudiciată cu suma de 280.794 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în legătură cu cele 236 tone asfalt, livrate în plus și neachitate.

Lucrari rutiere, de 48 mil euro, pe mai multe sectoare de drum judetean

SLDP Reiser SA Bârlad s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată mai sus.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin celor trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus