Oferte locuri de munca top

Director CNAIR, arestat si suspendat din functie

Directorul Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost suspendat din funcție.

”Conducerea CNAIR  a luat decizia suspendării contractului de muncă al domnului Florea Dascălu care a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție, în urma unei acțiuni a DNA Timiș”, a anunțat CNAIR.

Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale a directorului CNAIR, constatând săvârșirea infracțiunii flagrante.

În perioada mai – octombrie 2022, Dascălu Florea, în calitatea sa de director, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase, toate în valoare totală de 37.060 lei.

În schimb, Florea Dascălu și-a exercitat influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând, determinându-i să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).

Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

Contract rutier de peste 18 mil, disputat intre mari firme de cosntructii

Astfel, pentru demersurile descrise, Dascălu Florea ar primit, în data de 7 mai 2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12 iunie 2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22 octombrie 2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei.

În ultima împrejurare procurorii au constatat săvârșirea infracțiunii flagrante.

„Am toleranță zero pentru orice faptă de corupție, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcția și de calitatea persoanelor vizate. Prezumția de nevinovăție trebuie, de asemenea, respectată, însă în situații în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun.” a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus