Solplanet x AeroFix

Digital Cable Systems SA. se extinde cu 10 mil. euro finanțare externă

Component-cablesCe de-a patra companie de cablu din ţară, Digital Cable Systems SA, va derula un amplu program de extindere și modernizare a rețelei de cablu și broadband.

Digital Cable Systems SA este parte a grupului PineBridge Investments și deține marca înregistrată AKTA.

Proiectul este susținut cu un împrumut de 10 milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

De asemenea, DCS va lansa noi servicii pentru clienţii săi ca parte a strategiei de dezvoltare.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 28 de milioane de euro fiind susţinut în cea mai mare parte din fonduri proprii companiei.

Finanţarea este a doua etapă a susţinerii financiare BERD în proiectul anterior fiind dezvoltată strategia pentru expansiunea regională şi digitalizarea reţelelor analog.

Proiectul va avea un impact cu precădere în afara marilor centre urbane acolo unde DCS îşi va îmbunătăţi calitatea serviciilor oferind un pachet complet – telefonie, cablu TV, internet.

Un grad crescut de dezvoltare îl va cunoaşte infrastructura broadband reţeaua fixă de Internet fiind subdezvoltată în majoritatea zonei rurale din România în comparaţie cu alte state europene, potrivit oficialilor BERD.

DCS este o companie fondată în 2005 prin fuziunea mai multor operatori cablu TV şi este operator al unor reţele triple-play în mai mult de 2800 de localităţi, în 29 din 41 de judeţe din România.

Acţionarul majoritar al companiei este fondul privat PineBridge New Europe Partners la care participă şi BERD.

Sus