Oferte locuri de munca top

DGPI va avea un sediu de peste 100 mil lei

DGPI – Direcția Generală de Protecție Internă (”serviciul secret al Poliției Române”) este structura specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru construirea și dotarea sediului acestei instituții, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici.

Potrivit acestora, valoarea estimată a investiției se ridică la aproape 109 milioane lei (TVA inclus), din care lucrările de construcții și montaj sunt de 75.691 mii lei.

Sediu DGPI din strada Răzoare nr. 5, sector 6, București va fi realizat prin Compania Națională de Investiții.

Finanțarea se face de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerului Afacerilor Interne — Direcția Generală de Protecție Internă, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite.

Valoarea finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții este de 104.096 mii lei, din care C+M 72.629 mii lei.

Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 15.260 mp (de patru ori mai mare decât a actualului sediu), demisol, parter, mezanin și 5 etaje, cu forma în plan a literei “U” generând o curte interioară.
Durata de execuție a investiției este de 24 de luni.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus