Solplanet x AeroFix

Dezvoltatorul NEPI mai asteapta plati de la chiriasi

Până în prezent, dezvoltatorul și operatorul de proprietăți comerciale NEPI Rockcastle a colectat peste 90% din veniturile din închirieri și servicii pentru primele 11 luni ale anului, a comunicat Alex Morar, CEO.
În acest an, dezvoltatorul a menținut o rată ridicată de ocupare și chirii stabile în cadrul portofoliului, adoptând în același timp o ”abordare echitabilă” cu chiriașii. De asemenea, activitatea de leasing a continuat, în condiții comerciale în mare parte neschimbate comparativ cu anul 2019.
”Baza de active diversificată geografic și de înaltă calitate, împreună cu bilanțul nostru puternic, continuă să fie avantaje cheie care ne permit să suportăm bine această furtună”, a mai spus domnul Morar.
Operațiuni
În urma închiderii temporare a magazinelor neesențiale implementate de guvernul slovac, chiriașii care ocupă aproximativ 80% din suprafață închiriabilă totală (GLA) a grupului sunt operaționali la 21 decembrie.
Guvernul polonez a anunțat noi restricții în vigoare între 28 decembrie și 17 ianuarie, inclusiv o interdicție temporară de tranzacționare a magazinelor neesențiale. Comunicarea oficială a autorităților referitoare la activitățile restricționate nu a fost încă lansată, dar se așteaptă ca măsurile anunțate să afecteze încă 15% din suprafața închiriabilă totală al Grupului.
De asemenea, au fost semnate noi contracte de leasing și prelungiri ale acordurilor existente, iar combinația de chiriași s-a îmbunătățit odată cu noile deschideri și concepte ale comercianților cu amănuntul.
Politica financiară
Lichiditatea totală la sfârșitul anului 2020 este estimată la aproximativ 1,2 miliarde euro.
În cursul anului 2020, profilul de lichiditate și scadență a datoriilor a fost consolidat semnificativ prin vânzarea portofoliului de birouri din România (în condițiile convenite în 2019), emiterea de obligațiuni verzi de 500 de milioane euro și extinderea facilităților de tip revolving.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus