Solplanet x AeroFix

Dezvoltatorul Green Gate pregăteşte două proiecte imobiliare noi

Green GateDezvoltatorul ceh S Group holding, care a realizat clădirea de birouri Green Gate de pe Bd. Tudor Vladimirescu, pregăteşte acum două noi proiecte imobiliare de anvergură. Acestea ar putea fi lansate chiar de anul viitor.
Dezvoltatorul are în plan să demareze un nou proiect de spaţii de birouri tot în zona Central-Vestică a Capitalei. Cel mai probabil, viitorul proiect va avea o suprafaţă mai mică decât Green Gate (peste 30.000 de metri pătraţi închiriabili) şi eventual va fi dezvoltat în mai multe etape.
Totodată, va conţine clădiri cu un regim de înălţime mai mic, până în 4-5 etaje. Proiectul nu va fi dezvoltat speculativ, demararea sa fiind condiţionată de încheierea negocierilor cu un prim chiriaş-ancoră. Clădirea ar putea fi livrată cel mai devreme în 2017, a declarat Vladimira Novakova, managing director Green Gate Development, compania prin care a fost dezvoltat primul proiect al grupului ceh în România.
În prezent, dezvoltatorul efectuează o analiză asupra terenului care ar putea fi achiziţionat pentru acest proiect.
Totodată, S Group mai vizează să intre de anul viitor şi pe segmentul proiectelor rezidenţiale din Capitală. Dezvoltatorul vizează un ansamblu de amploare, cu 2.500 – 3.000 de locuinţe, în zona de Nord a Bucureştiului. Într-o primă fază ar putea fi realizate circa 200-250 de apartamente, a precizat doamna Novakova.
Clădirea de birouri Green Gate, cu o suprafaţă închiriabilă de 31.000 de metri pătraţi, a fost finalizată în martie anul trecut. Proiectul clasa A şi certificat în sistem BREEAM, a presupus o investiţie totală de 57,5 milioane de euro. În prezent, clădirea este închiriată în proporţie 80%, rămânând disponibile doar primele două etaje din 11. Dezvoltatorul poartă negocieri cu trei potenţiali chiriaşi pentru ocuparea spaţiilor rămase. Până în primăvară sau cel târziu la mijlocul anului viitor, clădirea va fi închiriată în totalitate, estimează Vladimira Novakova.
Dezvoltatorul are în vedere să vândă proiectul Green Gate dar nu intenţionează să facă acest pas acum decât dacă primeşte o ofertă convenabilă, a adăugat doamna Novakova.

Sus