Oferte locuri de munca top

Dezvoltatorii imobiliari vor sprijin de la statul german de miliarde de euro

Dezvoltatorii imobiliari din cea mai mare economie a Europei vor de la statul german sprijin de miliarde de euro, pe măsură ce situația din piață se arată a fi cea mai gravă din ultimele decenii, scrie Reuters.

La o întâlnire cu cancelarul Olaf Scholz, dezvoltatorii imobiliari germani vor cere guvernului sprijin de mai multe miliarde de euro, au spus surse citate de Reuters. Întâlnirea politicienilor cu reprezentanții ministerelor și industriei este programată pentru 25 septembrie.

În cadrul acesteia vor fi discutate problemele legate de deficitul de locuințe în cea mai populată țară din Europa, o criză imobiliară exacerbată de prăbușirea prețurilor.

Reprezentanții firmelor vor face apel la un sprijin sub formă de reduceri dramatice de taxe și alte măsuri.

Președintele Federaţiei dezvoltatorilor imobiliari din Germania, Andreas Mattner, presează guvernul să suspende temporar impozitul pe vânzările de proprietăți și cere un program de credit cu dobândă scăzută pentru a sprijini dezvoltarea de noi clădiri rezidențiale.

În joc ar fi sănătatea celei mai mari economii din Europa, în care sectorul imobiliar reprezintă aproximativ o cincime din producția economică și unul din zece locuri de muncă.

Economia germană trece printr-o schimbare majoră, după un boom imobiliar de un deceniu. Industria se confruntă acum cu insolvențe, tranzacții puține și prețuri în scădere.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus