Oferte locuri de munca top

Dezvoltatori si reprezentanti ai autoritatilor publice locale la evenimentul ARENA Constructiilor

În cadrul seriei de evenimente exclusiviste organizate de ARENA Construcțiilor, a avut loc la București, pe data de 6 martie 2018, dezbaterea cu tema “Ce se va construi în Bucuresti – perspective și limitări”.

Subiectele discutate au fost legate de cele mai recente modificări așteptate în reglementările de urbanism din București. De asemenea, mari investitori imobiliari au vorbit despre interesul lor pentru noi zone și noi proiecte în Capitală.

Din partea autorităților publice locale au luat cuvântul domnul Sorin Gabrea, noul consilier al primarului general al Municipiului București, Gabriela Firea, cu împuternicire pentru departamentul de urbanism și Alina Alisa Bratu, arhitectul șef al Sectorului 2.

Punctele de vedere ale investitorilor privați și zonele de interes în raport cu autoritățile locale au fost exprimate de Valentin Neagu, chief asset management officer în cadrul Globalworth, Andrei Radu, director dezvoltare NEPI Rockcastle și Răzvan Gaiță, country director Portico Investments.

Evenimentul de networking a reunit participanți din rândul dezvoltatorilor și investitorilor imobiliari, proiectanților, autorităților publice locale, constructorilor și furnizorilor de servicii și tehnologii pentru sectorul construcțiilor.

Dintre dezvoltatorii imobiliari care au participat la eveniment se numără reprezentanții Gran Via, Dimri Group, Speedwell, RC Europe, Bog’ Art Development, Oasis, ICD Real Estate Development, Sentinel Management, Țiriac Imobiliare, Rams Business Park, Professional Imo Partners, Lacassa Invest & Design/LacassaResidence. De asemenea, au participat proiectanții de la K-Box Construction Design, Popp și Asociații, Dorin Ștefan Birou de Arhitectură, DMA Architecture & Interior Design, West Group Architecture.

În cadrul discuțiilor, arh. Sorin Gabrea a menționat că noul Plan Urbanistic General (PUG) al Bucureștiului ar putea fi teoretic finalizat până la sfârșitul acestui an, dar ulterior trebuie să treacă și prin procedurile de avizare. “În cazul unei documentații de asemenea dimensiune și importanță, acest proces poate dura între una an și jumătate și doi ani. Dar, modificările așteptate vor deschide calea spre o abordare mult mai flexibilă și mai logică a problemelor de urbansim”, a declarat domnul Gabrea.

Până la intrarea în vigoare a noului PUG, primăriile de sector vor promova o serie de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) coordonatoare, care vor reglementa teritoriul orașului. Acestea vor fi corelate și vor deveni ulterior componente ale noului PUG.

La inițiativa Primăriei Capitalei a fost constituit un grup de lucru menit să coreleze PUZ-urile de sector, inclusiv în relația cu localitățile adiacente Bucureștiului. “Suntem probabil în situația în care într-un an-doi vom avea documentații coerente și corelate”, a adăugat consilierul primarului general.

În maxim 12 luni ar trebui să fie gata noul PUZ al Sectorului 2, a anunțat Alina Alisa Bratu, arhitectul șef al Sectorului 2.

Între timp, investitorii care au început elaborarea unor documentații pentru terenurile lor au ca variante fie să ducă la finalizare respectivele documentații, fie să solicite introducerea cerințelor pe care le vizează în noul PUZ al Sectorului 2.

La rândul lor, dezvoltatorii imobiliari prezenți au susținut că, pentru stimularea investițiilor private, autoritățile locale trebuie să pună accentul pe dezvoltarea infrastructurii, mai ales în zonele care atrag multe investiții imobiliare, așa cum este, de exemplu zona Pipera din nordul Bucureștiului, o mai mare predictibilitate în privința investițiilor publice, concomitent cu urgentarea procesului de avizare a documentațiilor de urbanism.

Investitorii imobiliari s-au declarat interesați să continue seria investițiilor în București.

Globalworth pregătește demararea a două noi proiecte de birouri în zona Barbu Văcărescu – Gara Herăstrău și devoltarea celei de a treia clădiri din complexul Globalworth Campus din Bd. Dimitrie Pompeiu. Acestea concomitent cu finalizarea lucrărilor la noul sediu Renault din Bd. Preciziei. De asemenea, compania analizează și alte zone din București pentru viitoare proiecte, a precizat Valentin Neagu, chief asset management officer în cadrul Globalworth.

La rândul său, NEPI Rockastle intenționează să extindă centrul comercial Promenada din Calea Floreasca de îndată ce va fi aprobată documentația de urbanism, a afirmat Andrei Radu, director dezvoltare NEPI Rockcastle. n

 

Sponsori ai evenimentului din 6 martie

K-BOX Construction Design

Servicii complexe, integrate:

 Proiectare generală  Project Management
 Construction Management  Consultanță

www.k-box.ro

EQUITONE  este un material din fibrociment de calitate superioară, folosit pentru realizarea fațadelor ventilate.

Etex, compania care deține brandul EQUITONE, produce materiale din fibrociment în fabricile din Belgia și Germania încă din 1905.

Panourile EQUITONE sunt materiale sustenabile pentru fațade din fibrociment rafinate, ușoare, simple de instalat și, practic, nu necesită întreținere. Fiecare panel este unic, subliniind textura naturală, netratată a materialului de bază din fibrociment, oferind nenumărate posibilități de design. Materialele de ultimă generație sunt colorate în masă, flexibile, rezistente și ușoare și pot fi perforate sau gravate pentru efecte estetice impresionante.

Materialul EQUITONE este disponibil sub formă de paneluri de până la 3,10m x 1,25m şi poate fi transformat în orice dimensiune sau formă.

Panourile EQUITONE sunt durabile, cu un aspect vizual placut, care pe lângă faptul că au o contribuţie estetică, se comportă bine în condiţii de vreme diferite, şi ajută la reducerea costurilor de întreţinere şi îmbunătaţesc izolarea fonică.

Arhitecții și dezvoltatorii din toată lumea apreciază materialele EQUITONE, acest fapt fiind susținut de un bogat portofoliu de clădiri publice și private amenajate cu panelurile noastre.

EQUITONE România –

Str. Vulturilor 98, et. 6, sector 3, București, +4.0740.103.588,

Cristina.Draghici@etexgroup.com,

www.equitone.com

 

 

Din cuprins:


Sus