Oferte locuri de munca top

Dezvoltator imobiliar, in prag de insolventa

O companie de dezvoltare imobiliară este în prag de insolvență având datorii semnificative. Aceasta plănuia să dezvolte un centru comercial și un ansamblu rezidențial în București, în Sectorul 5. Dar, împotriva sa a fost depusă o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă de către Direcţia Impozite și Taxe Locale Sector 5.

Este vorba de Klass Residence Invest SRL Timişoara. Din octombrie anul trecut, compania are ca asociat majoritar (95%) compania vieneză Aramro Holding GMBH. Administratorul firmei este unul dintre fondatorii săi, și anume Rodin Fumurescu Roman.

Klass Residence Invest SRL Timişoara avea la finele anului trecut datorii de aproape 17 milioane de lei, dar avea și active imobilizate de peste 17,14 milioane lei.

Dezvoltatorul are un certificat de urbanism pentru terenul din strada Alexandriei nr 164, Sector 5, pentru construirea unui centru comercial și unui ansamblu rezidențial cu regim de înălțime Demisol + Parter + Etaj 8 – Etaj 9 – Etaj 10 retrase.

La rândul său, administratorul Klass Residence Invest, Rodin Fumurescu Roman a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva Gruenwald Immobilien SRL Sibiu, firmă de construcții din Sibiu.

Potrivit supervizor.ro, constructorul sibian a fost afectat de criza coronavirus, a solicitat şi a obţinut Certificat de Situaţie de Urgenţă Tip 2 (galben), care se acordă “pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau a veniturilor în luna martie, sau aprilie, sau mai, 2020 cu un procent de minimum 25% faţă de media încasărilor sau a veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020″ şi “se utilizează în relaţiile cu instituţiile publice pentru obţinerea de facilităţi/ măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, în condiţiile legii”.

 

 

 

Citiți și:

Oferta reevaluata pentru modernizarea a 40 km DJ

Preturile in constructii, influentate de munca la negru

Proiectul de construire a unui mare ansamblu imobiliar, aprobat

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus