Oferte locuri de munca top

Dezinteres pentru lucrari de termoficare, in valoare de peste 32 mil euro

După două proceduri nefinalizate, una din lipsă de ofertanți, alta anulată, acum există un ofertant pentru un contract ce vizează lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare dintr-un municipiu. Valoarea totală estimată pentru cele două loturi (Lotul I și Lotul II) a fost de peste 32 milioane de euro, echivalentul unei sume de aproape 160 milioane de lei, fără TVA.

Ieri după-amiază s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente investiției „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – Etapa II”, lot 1 – Rețele și mini-puncte termice și lot 2 – Puncte termice.

Conform declarației de participare postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) aferente lotului 1 – Rețele și mini-puncte termice – valoare estimată 108.043.983 lei (fără TVA), a fost depusă o singură ofertă.

Acesta este asocierea formată din Igna Construct SRL – lider de asociere, Avril SRL – asociat 1, Crito Prod SRL – asociat 2 şi Mecatron SRL – asociat 3.

În ceea ce priveşte lotul 2 – Puncte termice, cu o valoare estimată 49.598.009 lei (fără TVA), procedura s-a anulat administrativ din lipsă de ofertanți. Urmează ca licitația să fie reluată.

”În perioada următoare va avea loc procedura de evaluare a ofertei. În final, de acest proiect important vor beneficia 66.409 consumatori casnici și 1.981 consumatori non-casnici, din care 1.799 companii comerciale și 182 instituții publice din Oradea, printre care școli, grădinițe, spitale, sediile unor autorități publice locale. Astfel, prin această investiție, vor fi reabilitaţi 23,1 km de rețele de termoficare primară, alături de 1,3 km de rețele de termoficare primară care vor înlocui rețeaua secundară, precum şi 1,1 km de rețele de termoficare primară care vor înlocui rețeaua secundară, precum şi 1,1 km de rețele de termoficare secundară. De menționat că proiectul mai cuprinde reabilitarea a 42 puncte termice şi instalarea a 39 minipuncte termice”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea totală estimată pentru cele două loturi (Lotul și Lotul II) a fost de 157.641.992 lei (fără TVA).

Contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – Etapa III” a fost semnat în noiembrie 2019, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) și are o valoare de 133,97 mil. lei (din care 113,87 fonduri europene).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus