Oferte locuri de munca top

Deschiderea pasajului Berceni, amanata

Darea în trafic a pasajului Berceni a fost amânată, din nou, cu peste o saptămână.

Asta în condițiile în care constructorului i se dăduse termenul maxim de dare în trafic data de 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării.

”Noua dată va fi stabilită pentru săptămâna 19 – 25 iunie, cel mai probabil, pentru 24 iunie”, a declarat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

La începutul săptămânii viitoare vor începe procedurile de pre-recepție și recepție a obiectivului.

În funcție de durata testelor, verificărilor și încercării lucrărilor efectuate, materialelor folosite, precum și a verificării documentelor tehnice din faza de execuție va fi stabilită data de deschidere a pasajului.

În prezent, pe șantier au început lucrările de semnalizare rutieră verticală și orizontală pe inelul central și pe rampele de acces ale pasajului. A fost finalizată turnarea ultimului strat de asfalt (stratul de uzură) pe inelul central al pasajului.

Au fost montați parapeții direcționali pe inelul central, precum și pasarela pietonală peste Centura București în zona ArchiveIT, necesară stației de autobuz din proximitate.

Contract de aproape 15 mil euro primeste o singura oferta

Sunt în curs de montare scările de acces pietonal la inelul central al pasajului.

De asemenea, urmează să fie finalizate lucrările de amenajare a trotuarelor din zona girației București și Centura București.

Se execută lucrări de montare a parapetului de tip New Jersey pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București.

În același timp, se fac lucrări de umpluturi cu balast în zona lucrărilor Apa-Nova, pe breteaua de acces din zona cimitirului și se montează punctele de aprindere și ultimele console de susținere a stâlpilor de iluminat public pe rampele pasajului.

”Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic! Acesta va suporta penalitățile contractuale și legale pentru neîndeplinirea graficului conform contractului”, declara în luna aprilie Irinel Scrioșteanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus