Oferte locuri de munca top

Demnitarii ISC, ANAP, ANCPI ar putea sa piarda din beneficii

Anumiți secretari și subsecretari de stat ar putea să piardă din beneficiile oferite în prezent prin lege.

Mai mulți deputați și senatori au propus această modificare legislativă pentru unii demnitari, între care și inspectorul general și inspectorul general adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcții – ISC, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice – ANAP și directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară – ANCPI .

Mai exact, pentru aceștia se are în vedere păstrarea statului de demnitar doar sub aspectul salarizării, fără alte facilități și beneficii.

Astfel, ar urma ca secretarii de stat enumerați mai sus să nu mai aibă dreptul să aibă cabinet sau cancelarie în subordine. De asemenea, aceștia ar putea să nu mai beneficieze de locuințe de serviciu complet mobilate, de plata cheltuielilor de cazare în municipiul București, de sume forfetare lunare, precum și de decontarea lunară a cheltuielilor de deplasare dus-întors din București la localitatea de domiciului, printre altele.

Inițiatorii susțin că eliminarea beneficiilor suplimentare pentru demnitarii în cazul cărora nu se justifică acordarea acestora va genera economii suplimentare la bugetul de stat, necesare în situația actuală de criză economică și de dezechilibru bugetar.

Propunerea legislativă se află în prezent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus