Oferte locuri de munca top

Delgaz Grid: Imprumut de 400 mil lei pentru extinderea retelei de energie electrica

Un împrumut de 400 de milioane de lei (echivalentul a 80 de milioane de euro) va fi acordat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) companiei de distribuție a energiei electrice și a gazelor, Delgaz Grid SA.

Investiția BERD face parte dintr-o facilitate sindicalizată mai largă de 3 miliarde lei (echivalentul a 600 milioane euro) cu șapte bănci comerciale și va finanța modernizarea și extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice a Delgaz Grid în nord-estul României.

Împrumutul va permite Delgaz Grid să-și îmbunătățească rețeaua cu soluții cheie, precum noi cabluri subterane și supraterane, noi substații care utilizează abordări digitalizate și care integrează cele mai recente sisteme de control și achiziție de date (SCADA), precum și 272.000 de contoare inteligente pentru clienții săi.

Îmbunătățirile aduse rețelei vor reduce întreruperile și pierderile de energie electrică, îmbunătățind fiabilitatea rețelei de distribuție a energiei electrice din regiune.

Îmbunătățirile vor permite, de asemenea, conectarea la rețea a energiei regenerabile intermitente, susținând obiectivul de energie regenerabilă a României pentru 2030.

Ca urmare a eficienței energetice mai mari a rețelei de distribuție, se așteaptă ca aproximativ 13.000 de tone de emisii de CO2 să fie evitate anual.

Investiția BERD va fi utilizată exclusiv în scopul extinderii și modernizării rețelei de distribuție a energiei electrice a Delgaz.

Un parc eolian va fi realizat cu circa 81 milioane de euro

Delgaz Grid SA operează rețele de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale în nordul României, deservind peste 3 milioane de gospodării.

Compania face parte din Grupul E.ON, unul dintre cei mai mari operatori de infrastructură și rețele energetice din Europa și un furnizor de soluții inovatoare pentru 50 de milioane de clienți.

BERD este un important investitor instituțional din România.

Până în prezent, Banca a investit peste 10,8 miliarde de euro în 523 de proiecte din țară, concentrându-se pe finanțarea infrastructurii, creșterea productivității sectorului privat și dezvoltarea în continuare a sectorului financiar și a piețelor de capital.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus