Solplanet x AeroFix

Defectele de construcţie duc la închiderea unui tronson din autostrada Orăştie-Sibiu

4 Autostrada Orăştie – Sibiu va fi închisă incepand de luni circulaţiei pe tronsonul cuprins între nodul rutier Sălişte (km 270+020) şi nodul rutier Cunţa (km 292+455).
Măsura a fost dispusă în vederea reparării unor crăpături apărute în carosabil, a anunţat Compania Naţional de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).
Circulaţia pe acest tronson va fi închisă pentru aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.
Defectele amintite apar în contextul în care tronsonul de autostradă (lotul III al autostrăzii Orăştie – Sibiu), realizat de constructorul italian Impregiglio, a fost inaugurat anul trecut.
Potrivit experţilor tehnici, apariţia şi evoluţia defectului (crăpăturii) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuite de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 – 2013.
“Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala antreprenorului”, au declarat reprezentanţii CNADNR.

 

Sus