Oferte locuri de munca top

Debut spectaculos al anului în construcţii

INSAnul 2015 a început extrem de promiţător pentru construcţii. Potrivit datelor anunţate de Institutul Naţional de Statistică, în ianuarie 2015 faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 12,2% şi cu 12,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 22,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 17,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 6,5%.

Pe obiecte de construcţii, au crescut clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale cu 53,9%, respective cu 27,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 6,0%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 25,3%, lucrările de construcţii noi cu 19,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 47, 6%, respectiv cu 29,3%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,8%.

 

Sus