Oferte locuri de munca top

De un sfert de veac, Camera bucuresteană premiaza excelenta in afaceri

poza-pag-35Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat miercuri, 31 octombrie, la Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, ediţia a XXV-a a TOPULUI FIRMELOR DIN BUCUREŞTI, eveniment de referinţă pentru viaţa economică a Capitalei.

La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, personalităţi de prim-plan din spaţiul economic, academic şi diplomatic din România, membri ai Guvernului, oficialităţi de la nivelul Instituţiei Prefectului, primăriilor de sector şi organizaţiilor neguvernamentale – asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale.

„Anul 2018 este cu totul special pentru noi. Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București aniversează 150 de ani de activitate neîntreruptă în slujba comunității de afaceri, ani marcați deopotrivă de provocări și reușite. Printr-o frumoasă coincidență, 2018 este și anul care marchează un sfert de veac de când, în fiecare toamnă, premiem excelența în toate formele ei, în cadrul Topului firmelor”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Galei de premiere.

Potrivit CCIB, laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

„Aducem în lumina reflectoarelor afaceri de succes, dar nu uităm că în spatele acestora sunt oameni: antreprenori vizionari, manageri consecvenți, echipe creative, implicate și pline de pasiune. Așa că dincolo de clasamente și metodologii, de rezultate financiare de top, îi premiem pe cei care își doresc să fie mâine mai buni decât astăzi și nu au încetat niciodată să gândească outside the box”, a punctat președintele CCIB.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 130.653 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2017, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 41.987 firme, adică 32,1% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană premiază 6.922 firme, adică 16,5% din totalul firmelor considerate eligibile.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană activează în domeniul serviciilor (2.379 firme, 34% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerțului (1.973 de companii, 29% din total) și de cele cu profil industrial (1.384 firme, 20% din total). Remarcăm faptul că CCIB a premiat anul acesta, potrivit metodologiei de top, 415 companii ce activează în construcții, respectiv 6% din totalul companiilor laureate. În clasamentul întocmit de Camera bucureşteană, o pondere de 6% revine domeniului cercetare, dezvoltare şi inovare (respectiv 387 entităţi premiate), turismului, 3,5% (240 firme laureate), iar agriculturii, silviculturii şi pescuitului, 2% (144 companii). În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe sunt premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi. Cele 6.922 companii concentrează o cifră de afaceri de aproape 69 mld. euro, un profit din exploatare de peste 6 mld. euro și 578.060 de salariați.

Pe lângă distincțiile acordate pentru rezultatele economice obținute în anul 2017, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe prima poziţie în competiţia elitelor, trofeul „George G. Assan”, pentru „Brandul românesc al anului”, firmei Zarea SA, și trofeul „Ioan V. Socec” televiziunii DIGI 24 pentru proiectul România Fast Forward. 

TOPUL FIRMELOR DE CONSTRUCȚII DIN BUCUREŞTI

Pozitie Denumire firma
Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
Intreprinderi mari
1 STRABAG SRL
2 BOG ‘ART SRL
3 CONSTRUCTII ERBASU SA
Intreprinderi mijlocii
1 CONLUX DEVELOPMENT SRL
2 JACOB GARDENS SRL
3 UNGER STEEL BUILDINGS SRL
Intreprinderi mici
1 DANYA CEBUS ROM DEVESELU SRL
2 SPL POWERLINES GMBH&COKG AUSTRIA SUCURSALA BUCURESTI
3 IRIS TITAN SHOPPING CENTER S.R.L.
Microintreprinderi
1 HIDROTOP GENERAL SRL
2 ABOLD FINANCE SRL
3 PACO INVEST SRL
Lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor
Intreprinderi mari
1 DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII SI MONTAJ 93 S.A.
2 DIMAR SRL
3 ALPHA CONSTRUCT SISTEM S.A.
Intreprinderi mijlocii
1 REAL CONSTRUCT MANAGEMENT SRL
2 NEMAR EDIL-CONSTRUCT SRL
3 ALPENSIDE SRL
Intreprinderi mici
1 PORR BAU GMBH VIENA – SUCURSALA BUCURESTI
2 AZVIMAC CONSTRUCTIE SRL
3 TEO TRANS CONSULTING SRL
Microintreprinderi
1 EUROCERAD INTERNATIONAL SRL
2 IMEVA EAST EUROPE SRL
3 COMPLEX SANTIERE GRUP SRL
Lucrari de constructii a cailor ferate de suprafata si subterane.
Intreprinderi mari
1 THALES SYSTEMS ROMÂNIA SRL
Intreprinderi mijlocii
1 SOPMET SA
Intreprinderi mici
1 AZCALE CONSTRUCTIE SRL
2 BOCMAN SRL
3 CON METAL CF SRL
Microintreprinderi
1 SOCIETATEA COMERCIALA LUCRARI DE SUDURA LINII DE CAI FERATE „SUDAREC” SA
2 STR CONSTRUCTII SRL
3 ECM RAILWAY EVOLUTION ROMANIA SRL
Constructia de poduri si tuneluri
Intreprinderi mici
1 SPIELER SRL

Sus