Oferte locuri de munca top

De la lucrari de constructii, la inchirierea bunurilor imobiliare

O firmă de construcții din sudul țării are, începând de ieri, o nouă conducere, conform raportului trimis de companie către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Astfel, din data de 6 ianuarie compania Construcții Feroviare Craiova SA era un nou președinte al Consiliului de Administrație, în persoana lui Ștefan Staicu, și un nou director general, în persoana lui Sorin Camen.

Schimbările au devenit necesare după decesul lui Aurel Țenea, care ocupa ambele funcții.

Constructii Feroviare Craiova SA, al cărei capital social este deținut în proporție de 77,5% de SIF Oltenia și de 22,5% de alți acționari, are drept obiect de activitate “lucrări de construcții dumuri și căi ferate”.

Anii în care investițiile publice au fost drastic diminuate au afectat activitatea firmelor de construcții care nu au putut să își păstreze salariații.

Din lipsă de contracte numărul de salariați ai firmei craiovene a fost redus la maximum începând din anul 2012, astfel că la jumătatea anului trecut compania avea doar doi salariați.

Acum când s-au reluat investițiile publice, firma nu mai are angajați cu care să onoreze contractele.

În consecință, în semestrul I 2020 activitatea efectiv desfășurată a fost închirierea bunurilor imobiliare și tranzacțiile pe piața de capital.

Raportul pe primul semestru al anului trecut arată că utilajele reprezentau 39% din valoarea de peste 4,6 milioane lei a activelor imobilizate, iar întrucât în primele 6 luni din anul trecut nu au existat contracte de lucrări, toate aceste utilaje erau în conservare.

Tot la sfârșitul primului semestru de anul trecut firma avea pierderi de peste 106 mii lei.

În decursul activității sale Constructii Feroviare Craiova S.A. a executat lucrări de căi ferate noi și reparații capitale la linii de cale ferată pe o lungime de peste 2000 km.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus