Solplanet x AeroFix

De azi, acces gratuit la cartile funciare

Începând de astăzi, partenerii ANCPI au acces gratuit permanent la cărțile funciare. Astfel, persoanele autorizate pot vizualiza, gratuit și permanent, conținutul cărților funciare existente în sistemul integrat de cadastru și carte funciară eTerra.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a extins accesul în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară eTerra pentru persoanele autorizate să execute lucrări în domeniul cadastrului, geodeziei, cartografiei şi fotogrametriei.

Astfel că persoanele autorizate vor avea de acum acces gratuit permanent la conținutul tuturor cărților funciare existente în eTerra, în vederea realizării lucrărilor de specialitate.

Accesarea conținutului cărților funciare va fi monitorizată de ANCPI pentru a preveni eventualele tentative de abuz.

„Scurtarea timpului de documentare și realizare a lucrărilor de cadastru și carte funciară ( …) are impact direct asupra ritmului în care se desfășoară Programul național de cadastru și carte funciară. Consider că accesul autorizaților la cărțile funciare din eTerra este, în primul rând, în avantajul cetățenilor, întrucât ei sunt beneficiarii direcți ai serviciilor pe care le oferă ANCPI și instituțiile subordonate, dar și persoanele autorizate să execute lucrări de specialitate”, a explicat Laurențiu Alexandru Blaga, președinte – director general al ANCPI.
În anul 2020, activitatea de cadastru și publicitate imobiliară a fost digitalizată integral, iar specialiștii instituției lucrează continuu atât la îmbunătățirea sistemelor informatice deținute de ANCPI, cât și la simplificarea legislației și a procedurilor de lucru.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus