Oferte locuri de munca top

Dan Doroftei și Răzvan Brasla, echipa care a construit orașul medical al dr Wargha Enayati

*Enayati Medical City este cel mai mare ecosistem medical din România

  • Cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani
  • Cel mai mare spital de oncologie privat din Estul Europei
  • Primul centru integrat de îngrijire vârstnici cu spital și rezidențial,
  • Primul concept de integrare plurifurnizori medicali din sistemul românesc de sănătate

Clădirea Enayati Medical City se definește prin complexitate și grandoare, prin multifuncționalitatea tuturor facilităților. Este ecosistemul medical care pune laolaltă funcțiuni diferite pe o suprafață de 35000m2. Un colos din punct de vedere al construcției care reunește:

  • un spital de oncologie și recuperare, chimiorerapie, buncăre pentru radioterapie, 6 săli de operație și 100 de paturi din care 10 ATI
  • un spital de recuperare și geriatrie cu secții pe etaje separate (recuperare de scurtă durată, recuperare de lungă durată, boli neurodegenerative și paliație), cu 200 de paturi
  • un centru rezidențial pentru vârstnici cu apartamente și camere destinate asigurării unui trai demn seniorilor noștri, cu 50 de locuri
  • centru de zi pentru seniori cu activități recreative
  • un ambulatoriu cu 60 de cabinete în care vor funcționa furnizori diferiți de servicii medicale și va acoperi toată aria de specialități medicale, de la recoltare la recuperare cardio și neuro
  • un centru de wellness cu fizio-kinetoterapie, dotat cu o piscină, sală de fitness și toate funcțiunile de ultimă generație
  • restaurant, cafenea, magazine, farmacii
  • birouri, sală de conferința de 200 de locuri, spațiu de expoziție și leisure
  • capelă multiconfesională
  • parcare supra și subterană cu peste 170 de locuri
  • grădini suspendate, curți de lumină și decorațiuni de lux

O asemenea desfășurare are nevoie să îndeplinească câteva condiții esențiale: o echipă de management care să coordoneze zecile de mii de detalii, un antreprenor general cu expertiză, dar și o viziune dedicată din partea arhitecților, cu atenție nu doar la detalii, dar mai ales la partea de punere în concordanță cu toate reglementările tehnice în vigoare absolut necesare pentru autorizarea și funcționarea unor unități spitalicești, unități furnizoare de servicii medicale dar și a spațiilor comerciale, rezidențiale și acces public larg.

”Cele mai mari așteptări vin de la arhitectul proiectului. Pornim de la cerințele de bază, cum ar fi cunoașterea amănunțită nu numai a normelor în vigoare, dar și a interpretărilor practice ale acestor norme, care, în sinea lor nu sunt un lucru simplu. Toate acestea trebuie agregate într-o viziune unitară, dar cu o atenție la detaliu deosebită. Proiectul nostru, tocmai pentru că îmbină mai multe specialități de construcții necesită numeroase discuții și clarificări. Poate cea mai importantă lecție pentru noi a fost atenția la fazele inițiale ale proiectului, de conceptualizare și aplicare a viziunii, dar și necesitatea constantă de a se lucra pe buget. Orice viziune fără conectarea componenței bugetare poate crea dificultăți în fazele ulterioare”, ne-a declarat Dan Doroftei, Directorul de Dezvoltare al Enayati Medical City, care aduce plus valoare proiectului prin experiența sa de mai bine de 15 ani în dezvoltare, consultanță și management pentru proiecte dedicate sănătății și îngrijirii vârstnicilor din SUA și în România.

Totul a pornit de la viziunea Dr. Wargha Enayati, care a gândit un proiect unic în România și Europa, un oraș medical dedicat pacienților și seniorilor.  ”Vrem să redăm demnitatea vârstnicului în România, proiectul nostru, o investiție de 60 de milioane de euro, este de departe definit de 3 cuvinte: integrare, inovație și investiție. Chiar dacă am preluat rolul statului în dezvoltarea acestui oraș medical, credem că o asemenea construcție, care corespunde tuturor exigențelor de spațiu, circuite și fluxuri evidențiate acum de actuala criză sanitară, va putea fi multiplicată de către alți investitori, iar piața unităților sanitare complexe să se poată dezvolta și în România”, ne-a declarat Răzvan Brasla, Project Managerul acestui proiect.

Cea mai complicată etapă în construcția și dezvoltarea unui proiect de asemenea anvergură sunt fazele de autorizări. ”A durat 3 ani până am obținut autorizația de construcție, 2 ani ridicarea efectivă a clădirii, va dura probabil câteva luni dotarea și amenajarea ei la standardele de lux, confort și eficiență sanitară, nu știm încă în acest moment cât va dura autorizarea efectivă a tuturor unităților din interior. Dacă te duci și te uiți la anumite normative ale Ministerului Sănătății și ale Direcției de Sănătate Publică, acestea diferă și trebuie să le găsești un punct comun. Dacă vii cu un concept nou, este cu atât mai greu. În ceea ce privește constructorul, a trebuit să fie unul care să iasă în afara zonei de confort. În România se fac apartamente, birouri industriale și hale. Aici, fiind vorba de un oraș multifuncțional, 3 clădiri cu subsol -2, -1 și parter comune, structura arată altfel, este o operă de artă”, ne-a precizat Dan Doroftei.

„De multe ori noi am căutat soluțiile, le-am explicat și au fost aprobate. Am făcut research, am interpretat baza legală, normativele și ne-am dus cu un proiect nou și diferit, ceea ce se reflectă și în execuție. E un proiect de portofoliu pentru oricare dintre noi și sunt mândru că fac parte din el. După momentul autorizării a început selecția antreprenorului, a celorlalți subcontractanți, negocierea contractelor de chirie, autorizările intermediare și evident proba de foc va fi autorizarea și acreditarea unităților spitalicești”, precizează Răzvan Brasla, Project Managerul Enayati Medical City.

Din punct de vedere al ineditului construcției, vorbim de peste 350 de paturi, 180 de furnizori diferiți, peste 1000 de oameni implicați în construcție, 100 ingineri și arhitecți, 23.000 tone de beton (ceea ce înseamnă aproximativ 460 de apartamente), peste 160 km de cabluri, (aproximativ distanța București – Brașov) și 5.000 de corpuri de iluminat (aproximativ cât folosește orașul Deva pentru iluminatul public).

Echipa de dezvoltare

Dr Wargha Enayati: Doctor și antreprenor în sănătate de 25 de ani, Dr. Wargha Enayati este fondatorul Rețelei Private Regina Maria și al Enayati Medical City. Investitor în domeniul medical, cel care a ridicat de la zero 3 spitale ale Rețelei Regina Maria și acum cel mai mare proiect greenfield din România ultimilor 30 de ani.

Dan Doroftei: Director Dezvoltare Enayati Medical City, economist, cu experiență de 15 ani în domeniul financiar, consultanță dezvoltare proiecte medicale și pentru îngrijire vârstnici în SUA și România. Absolvent al unui program MBA al Case Western Reserve University din Cleveland, a fost consultant pentru clienți mari, în sănătate, precum Cleveland Clinic, Brookdale, Ascension.

Răzvan Brasla: Project Manager Enayati Medical City a intrat acum 12 ani pe piața dezvoltatorilor imobiliari și de atunci a croit proiecte de 90 de milioane de euro. Între timp s-a specializat pe construcția proiectelor medicale de la concept și dezvoltare până la predarea la cheie către client. În 2010 a început să lucreze la proiectul de dezvoltare al rețelei de policlinici Regina Maria, apoi s-a dedicat proiectelor rezidențiale și comerciale pentru ca acum 6 ani să intre în echipă cu Dr.Wargha Enayati și să urmeze un vis – cel mai mare spital din România.

Echipa tehnică:

Arhitect general – Redin Abduraman (Square Bau)

Antreprenor General  – Synergy Construct SRL

Project Management – CBRE Romania

 

2 Comentarii

  1. Anonim said:

    Cati oameni isi vor permite costurile? Banuiesc, ca nu veti lucra cu Casa de Asigurari. Gresesc ???

Sus