Oferte locuri de munca top

Dafora, pasuită de creditori

F400ECExecutantul de lucrări de foraje, Dafora, a reuşit să obţină păsuire de la creditori. Societatea a încheiat un acord cu toţi finanţatorii săi bancari şi de leasing în sensul amânării anumitor plăţi datorate de societate, precum şi privind asumarea unor măsuri de restructurare financiară a societăţii.

Dafora are datorii către următorii operatori bancari şi companii de leasing: Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Bancpost, Unicredit Ţiriac Bank, Alpha Bank, BRD Group Societe Generale, ERB Leasing, BT Leasing Transilvania, BCR Leasing, NBG Leasing.

La finalul anului 2014, Dafora avea datorii, ce trebuiau să fie plătite într-un interval de maxim un an, în valoare de 231,72 milioane lei. La acestea se adăugau datorii de 111,31 milioane lei, ce puteau fi plătite într-un interval mai mare de un an.

Valoarea activelor imobilizate ale societăţii la finele anului 2014 era de 206,32 milioane lei, iar a celor circulante de 82,23 milioane lei.

Cifra de afaceri netă a companiei s-a ridicat în 2014 la suma de 200 milioane lei.

Omul de afaceri Gheorghe Călburean deţine aproape 50% din acţiunile Dafora. Al doilea acţionar este societatea Foraj Sonde, cu un procent de 13,9% din acţiunile Dafora.

Sus