Oferte locuri de munca top

De la 1 ian 2022: competenta de administrare a obligatiilor fiscale datorate de persoanele fizice

La 1 ianuarie 2022 intră în vigoare ordinul președintelui ANAF privind competența de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice, care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Potrivit noului ordin, această competență revine în sarcina organului fiscal central în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al persoanei fizice.

Totodată, a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale.

Acest ordin nu se aplică persoanelor fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligația înregistrării în registrul comerțului. Pentru acestea înregistrarea fiscală inițială se realizează potrivit legii speciale.

Începând cu anul 2022, declarațiile de impunere și declarațiile informative ale persoanelor fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere se depun la organul fiscal central în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al persoanei fizice.

Acțiunile de control fiscal la persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere se efectuează de către personalul cu atribuții de inspecție fiscală din cadrul organului fiscal competent pentru administrarea obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere.

 

Descarcati aici ordinul ANAF

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus