Oferte locuri de munca top

Cumpararea unei locuinte, mai usoara, cu mai putine documente la primarii

Cumpărarea unei locuințe, schimbarea cărții de indentitate sau înscrierea în evidențele fiscale a unui mijloc de transport va deveni mai ușoară prin eliminarea schimburilor inutile de documente între stat și cetățean.

Instituțiile ar putea să colaboreze pentru ca cetățenii să nu mai piardă ore întregi alergând pe la instituții, făcând copii de buletin, arătând certificate de naștere în original sau certificate de urbanism, precum explică deputații și senatorii care au propus această schimbare legislativă.

Aceștia au înaintat o propunere de act legislativ prin care instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale sau locale să nu aibă dreptul să solicite persoanelor fizice sau juridice, în vederea soluționării unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale.

Procurarea actelor va fi realizată prin comunicarea între instituțiile publice și entitățile care au emis documentele menționate mai sus. Acestea vor solicita, în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public.

Propunerea are ca scop simplificarea procesului de obținere a unor servicii publice, mai explică inițiatorii, aceasta fiind în prezent înregistrată la Senat pentru dezbatere.

Prevederile pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative ar urma să intre în vigoare de la data de 1 ianuarie 2022, dacă propunerea va fi aprobată.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Un comentariu;

  1. Anonim said:

    Extraordinara propunere dar trebuie detaliata f bine si astfel sa putem sa ajungem sa nu mai facem zece drumuri la primarie cu cafeaua in geanta ca sa grabim eliberarea unei autorizatii de construire. Sa nu mai facem cozi la usa la un functionar „binevoitor” de la Mediu pt un aviz, la fel si la e-on si gaze si pompieri , etc. Trebuie facute functionale platformele digitale cum ar fi de ex. GHISEUL.RO care functioneaza NU ! TREBUIE DIGITALIZATE ARHIVELE LA TRIBUNALE sa nu mai stai la cozi si la nervii arhivistelor ca sa vezi un document. IN 30 DE ANI nu s-a facut mai nimic si asta pt a merge sa te ploconesti si sa duci plocoane la toti functionarii corupti din institutii publice ca sa-ti faca un serviciu pt care este platit tot de cetateni. Functionarii publici care lucreaza cu publicul ar trebui sa primeasca un calificativ de la fiecare cetatean cu care interactioneaza si functie de amabilitatea de care da dovada sa fie si platit. Toti vor salarii mari , prime, salarii de merit dar sa ia si o atentie, o spaga, s.a.

Sus