Oferte locuri de munca top

Cum va fi regenerata zona periferica din Ploiesti

Aprobarea unei finanțări de peste 22 milioane lei este necesară pentru regenerarea urbană a cartierului Râfov din municipiul Ploiești. În acest sens, Primăria municipală are în plan ca până la sfârșitul acestei săptămâni să depună spre evaluare și aprobare cererea de finanțare a proiectului “Regenerare urbană in zona marginalizata a municipiului Ploiești – cartier Râfov” prin POR 2014 – 2020.

“Vorbim despre reabilitarea infrastructurii urbane de bază, respectiv îmbunătățirea accesului la utilitățile publice, ridicarea gradului de confort urban și a circulației rutiere, pietonale și cu bicicleta, precum și derularea unor programe educaționale, la nivel preșcolar și școlar, dar și îmbunătățirea factorilor de mediu din zonă”, a declarat Adrian Florin Dobre. primarul Municipiului Ploiești.

Prin proiectul menționat se vor realiza următoarele activități principale:

* Construcția unui centru multifuncțional de zi, aferent tuturor categoriilor de vârsta și cu destinația utilizării publice pentru activități socio-culturale și recreative;

* Amenajarea unui părculeț de recreere și locuri de joaca pentru copii, la intersecția străzilor Traian Săvulescu și Râfov, care să satisfacă nevoia de liniște și relaxare a locuitorilor din zonă.

* Extinderea rețelelor pentru asigurarea utilităților de bază, incluzând:

– Extinderea rețelei de canalizare pentru ape menajere și/sau pluviale

– Extinderea rețelei de iluminat public

* Modernizarea străzilor de importanță secundară, inclusiv a aleilor pietonale și construirea de piste de biciclete, acolo unde este posibil, în scopul accesului către zona centrală a cartierului și punctele de interes social. Prin modernizarea străzilor din cartierul Râfov se va fluidiza substanțial traficul rutier în zonă.

 

 

Citiți și:

In zona Herastrau va demara in vara un proiect cu 200 apartamente de lux

Un dezvoltator roman, activ pe piata de 10 ani, ia o pauza  

A doua etapa a unui proiect rezidential, amanata cu o luna – doua

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus