Oferte locuri de munca top

Cum va fi modificat programul IMM Invest

Normele de aplicare a programului IMM Invest urmează să fie modificate. Printre modificările avute în vedere de guvernanți se numără perioada de subvenționare a dobânzii, posibilitatea de accesare a mai multe credite sau linii de credit, precum și prevederi legate de semnarea electronică pentru acordarea garanțiilor.

Modificările sunt include într-un proiect de hotărâre de guvern.

Astfel, perioada de subvenționare a dobânzii va fi una fixă, de 8 luni, astfel încât și IMM-urile ce au accesat Programul într-o etapă ulterioară să beneficieze de aceleași avantaje ca și cele acceptate în prima etapă.

De asemenea, va fi detaliat modul în care microîntreprinderile și întreprinderile mici pot opta pentru creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru cu valori de până la 500.000 lei, respectiv 1.000.000 lei, sau pentru creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru în valoare de maximum 5.000.000 lei, cu posibilitatea cumulului până la limita plafonului de cumul de 10.000.000 lei.

Totodată, beneficiarii vor putea solicita mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru.

Perioada de selecție a beneficiarilor și de emitere a scrisorilor de garanție/acorduri de finanțare va fi până la 31 decembrie 2020, iar perioada în care se poate efectua plata grantului va fi cuprinsă între data operaționalizării programului şi data de 31  octombrie 2021, inclusiv.

Conform proiectului de act normativ, a fost propus ca documentele semnate electronic să fie transmise sub forma unui fișier pdf cu .xml ataşat, semnat electronic, prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

 

Descărcați aici Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA

 

 

 

 

Citiți și:

Circa 14 mil euro pentru un drum de jumatate de kilometru

Reabilitarea unei retele de canalizare in centrul Bucurestiului costa mai mult

Ansamblu mixt, cu supermarket si peste 400 apartamente

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus