Oferte locuri de munca top

Cum va fi finantata construirea mai multor locuinte ANL

Pentru dezvoltarea fondului de locuinţe ANL vor fi aprobate astăzi de Guvern noi măsuri.

Construirea de locuințe destinate, cu prioritate, specialiștilor din sănătate și învățământ, face parte dintr-un amplu pachet de măsuri investiționale ce vizează creșterea calității vieții în toate comunitățile locale din țară, pachet pe care Guvernul și-a asumat să îl realizeze.

Mai multe prevederi legate de înregistrarea vânzării locuințelor realizate prin Agenția Națională pentru Locuințe(ANL) vor fi modificate prin ordonanță de urgență.

Astfel, pentru evidența sumelor virate de către autoritățile administraţiei publice sau alte instituții care au în administrare locuințe pentru tineri, destinate închirierii, acestea vor fi obligate să transmită lunar către ANL situația centralizată cu sumele rezultate din recuperarea investiției.

Aproape 2 ha, de langa Capitala, pregatite pentru constructii rezidentiale

Din cuantumul chiriei, stabilită după aplicarea coeficienţilor de ponderare, va fi virată suma reprezentând recuperarea investiției, în termen de 30 de zile de la data la care plata chiriei devine scadentă, în contul ANL deschis la Trezoreria Statului. Sumele vor fi utilizate pentru dezvoltarea fondului de locuinţe.

ANL va ţine evidenţa sumelor rezultate din vânzare şi încasate.

Necesitatea modificărilor vine în contextul în care avem un trend descrescător al numărului de locuințe achiziționate de chiriașii locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, realizate prin programul implementat de Agenția Națională pentru Locuințe:

* anul 2016 – 3,28%;

* anul 2017 – 2,89%;

* anul 2018 – 1.90%;

* anul 2019 – 1,96%;

* anul 2020 – 0,89%;

* anul 2021 – 0,70%; cu raportare la numărul total de unități locative înregistrate, cumulat, la finele fiecărui an).

Inca aproape 5 mii mp de spatii noi intr-un ansamblu comercial

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus