Oferte locuri de munca top

Cum se stabileste venitul reglementat pentru transportul energiei electrice

Începând de luni noi reguli vor intra în vigoare pentru stabilirea venitului reglementat al serviciului de transport al energiei electrice. Regulile se aplică perioadei tarifare tranzitorii cuprinsă între lunile iulie și decembrie, conform unui odin ANRE publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, perioada 1 iulie 2019 – 31 decembrie 2019 reprezintă perioadă tarifară tranzitorie t, de la perioada a treia de reglementare la perioada a patra de reglementare. Începutul celei de-a patra perioade de reglementare se decalează cu șase luni.

Modul de determinare a venitului reglementat pentru serviciul de transport al energiei electrice aferent perioadei tarifare tranzitorii se realizează în conformitate cu prevederile noilor reguli metodologice (găsiți documentul atașat la finalul articolului).

Totodată, până la data de 17 mai 2019, Operatorul de Transport şi de Sistem (OTS) transmite la autoritatea competentă solicitarea de tarife corespunzătoare perioadei tarifare tranzitorii t calculate pe baza venitului reglementat stabilit.

În acest sens, documentația va include cel puțin următoarele:

* prognoza costurilor și veniturilor aferente perioadei tarifare tranzitorii t și însoțite de detaliile de calcul;

* cantitățile prognozate de energie: extrasă din rețele, introdusă în rețele și intrată în RET, însoțite de justificări;

* planul de investiții aferent perioadei tarifare tranzitorii cu detalierea costurilor estimate și a surselor de finanțare;

* calculul detaliat al corecțiilor anuale aferente perioadei tarifare 2017-2018;

* propunerea privind corecția de venituri determinată de diferența dintre planul de investiții aprobat și cel realizat de OTS în perioada 1 iulie 2014-30 iunie 2018 și cea dintre planul de investiții aprobat și cel estimat pentru perioada tarifară 2018- 2019;

* propunerea privind corecția determinată de diferența dintre valoarea prognozată a costurilor de operare și mentenanță controlabile în fiecare perioadă tarifară a perioadei 1 iulie 2014- 30 iunie 2018 și nivelul realizat al costurilor de operare și mentenanță controlabile;

* balanța contabilă întocmită la data de 30 iunie 2018 pentru perioada tarifară 2017-2018.

Scrisoarea conținând solicitarea de tarife și documentația anexată se transmit atât în format letric, cât și în format pdf, iar fișierele de calcul privind corecțiile și tarifele propuse vor fi transmise în format xls.

 

Descărcați aici Regulile metodologice specifice pentru stabilirea venitului reglementat pentru serviciul de transport al energiei electrice ( 1 iulie 2019 – 31 decembrie 2019)

 

 

 

 

 

Citiți și:

A fost autorizata construirea a 280 de apartamente in Capitala

Complex rezidential, in continuarea unui proiect de birouri

Nou proiect rezidential al unor importanti oameni de afaceri romani

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus