Oferte locuri de munca top

Cum se preia o parte din constructie prin receptie partiala

În interpretarea dată de oficialii Ministerului Dezvoltării la HG nr. 343/2017 privind Regulamentul de recepție a lucrărilor de construcții, investitorul are posibilitatea de a prelua o parte din construcție, aflată într-un anumit stadiu de execuție, dar nu și de a exploata, respectiv folosi acea parte.

 

În acest sens, investitorul încheie cu executantul un proces-verbal de recepție parțială, în baza acestuia putând obține înscrierea în cartea funciară a respectivei părți din construcție.

Regulamentul privind recepția construcțiilor prevede că acest proces trebuie să conțină starea părții de construcție preluată, viciile constatate, dacă este cazul, precum și starea părții de construcție preluată, viciile constatate, dacă e cazul precum și termenele de remediere a acestora, dar și măsurile de conservare a lucrărilor executate. Însă, acest proces-verbal de recepție parțială trebuie pus la dispoziția comisiei la terminarea lucrărilor.

Potrivit art. 5 din această hotărâre, construcția poate fi dată în folosință după îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții: admiterea de către investitor a recepției la terminarea lucrărilor, preluarea construcției de către proprietar și obținerea de către acesta din urmă a autorizațiilor necesare utilizării construcției.

Preluarea unei părți din construcție prin recepția parțială, se încheie cu întocmirea unui proces-verbal de recepție parțială, semnat de investitor și executant, conform Anexei nr. 1 care este parte integrantă a Regulamentului privind recepția construcțiilor.

La preluarea motivată de către investitor a unei părți din construcție și la încheierea procesului-verbal de recepție parțială, pot participa și alte persoane care nu sunt constituite într-o comisie de recepție.

Dirigintele de șantier autorizat asigură secretariatul, atât în situația susmenționată, cât și la terminarea lucrărilor.

 

Citiți și:

Un mare depozit logistic isi va dubla suprafata construita

Viitor ansamblu de lux in Sectorul 1 al Bucurestiului

Realizarea unui sistem de canalizare pluviala va costa peste 8 mil lei

Ce pret are terenul pe care va fi ridicat un nou supermarket in Bucuresti

Investitorii italieni isi extind spatiile de productie

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

 

Sus